Koolhydraatarme kokospap

Een ouderwets lekker koolhydraatarm ontbijt recept!

Het ontbijt wordt ook wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Dit is niet zonder reden, een goed ontbijt zorgt er namelijk voor dat je de dag met voldoende energie kunt beginnen. Ik ben zelf altijd bezig met het bedenken van nieuwe voedzame ontbijtrecepten. Een kennis van mij wees mij op een recept op het internet waar iemand ouderwetse pap had gemaakt van amandelmeel. Ik heb het meteen uitgeprobeerd. Het recept was goed van smaak maar over de structuur was ik minder tevreden. Ik heb het recept daarom iets aangepast en de amandelmeel vervangen met kokosmeel. Kokosmeel absorbeert meer vocht dan amandelmeel en zorgt voor een heerlijke romige structuur. Verder heb ik kokosmelk, boter en een ei gebruikt. Nu denk je vast een ei in pap? Ja, het klinkt misschien raar, maar het heeft een belangrijke functie. Het ei zorgt voor een dikke structuur en de smaak proef je nauwelijks terug.

Bereidingstips:
De koolhydraatarme kokospap is super makkelijk om te maken. Je hebt alleen een steelpannetje en een kleine hoeveelheid ingrediënten nodig. De pap is daarnaast al binnen 5 minuten klaar! Je kunt de koolhydraatarme kokospap dus ook prima maken op een doordeweekse werkdag. Je kunt de kokospap garneren met vers fruit en noten. Voeg gebroken lijnzaad toe als je liever een pap hebt met een grovere structuur. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons in de commentsectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt.

Print

Koolhydraatarme kokospap

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd : 10
  • Porties: 1 kommetje
  • Categorie: Ontbijt

Ingrediënten

  • 2 el kokosmeel
  • optioneel: 2 el lijnzaad
  • 180 ml water of melk
  • snufje zout
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 2 tl boter
  • 1 el kokosmelk
  • 1/2 el Steviala Kristal

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Pak een klein steelpannetje en voeg de kokosmeel, lijnzaad, zout en het water hier aan toe. Verwarm de inhoud van het pannetje al roerend boven een laag vuur, totdat het begint in te dikken.
  2. Haal het pannetje dan van het vuur en voeg de helft van het losgeklopte ei toe. Roer even goed en voeg dan andere helft toe. Zet het pannetje dan terug op het vuur en verwarm al roerend totdat het de structuur van pap begint aan te nemen.
  3. Haal de pan dan weer van het vuur en voeg al roerend de boter, kokosmelk en Steviala Kristal toe. Giet de inhoud in een kommetje en serveer met vers fruit!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 kommetje
  • Calorieën : 274
  • Vetten : 19,5
  • Koolhydraten : 5,5
  • Eiwitten : 11,6

3 Comments

  1. Hallo,

    Ik heb een vraagje;Moet er perse ei en boter doorheen of kan het ook zonder boter?
    groetjes,
    A

    • Quint Kames

      Hi A,

      Het ei moet er zeker doorheen, want dit zorgt ervoor dat de pap een dikkere structuur krijgt. De boter kun je weglaten, maar ik vind de romige smaak en structuur die de boter aan de pap geeft zelf erg lekker!

      Groet,

      Quint

  2. Sasha Gaander

    Klinkt er goed!
    Ik ga het snel eens uitproberen.
    Ben altijd dol geweest op Bambix 8 granen met geitenmelk en honing. Nu volg ik al een tijdje een intermittent fasting-ketogeen dieet waarbij ik 3x week ontbijt na mijn work-out, dit lijkt me lekker als afwisseling op je crepe-recept!
    Bedankt
    Gr. Sasha

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*