Koolhydraatarme kokospap

Een ouderwets lekker koolhydraatarm ontbijt recept!

Het ontbijt wordt ook wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Dit is niet zonder reden, een goed ontbijt zorgt er namelijk voor dat je de dag met voldoende energie kunt beginnen. Ik ben zelf altijd bezig met het bedenken van nieuwe voedzame ontbijtrecepten. Een kennis van mij wees mij op een recept op het internet waar iemand ouderwetse pap had gemaakt van amandelmeel. Ik heb het meteen uitgeprobeerd. Het recept was goed van smaak maar over de structuur was ik minder tevreden. Ik heb het recept daarom iets aangepast en de amandelmeel vervangen met kokosmeel. Kokosmeel absorbeert meer vocht dan amandelmeel en zorgt voor een heerlijke romige structuur. Verder heb ik kokosmelk, boter en een ei gebruikt. Nu denk je vast een ei in pap? Ja, het klinkt misschien raar, maar het heeft een belangrijke functie. Het ei zorgt voor een dikke structuur en de smaak proef je nauwelijks terug.

Bereidingstips:
De koolhydraatarme kokospap is super makkelijk om te maken. Je hebt alleen een steelpannetje en een kleine hoeveelheid ingrediënten nodig. De pap is daarnaast al binnen 5 minuten klaar! Je kunt de koolhydraatarme kokospap dus ook prima maken op een doordeweekse werkdag. Je kunt de kokospap garneren met vers fruit en noten. Voeg gebroken lijnzaad toe als je liever een pap hebt met een grovere structuur. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons in de commentsectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt.

Print

Koolhydraatarme kokospap

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 kommetje 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 2 el kokosmeel
  • optioneel: 2 el lijnzaad
  • 180 ml water of melk
  • snufje zout
  • 1 groot ei, losgeklopt
  • 2 tl boter
  • 1 el kokosmelk
  • 1/2 el Steviala Kristal

Bereidingswijze

  1. Pak een klein steelpannetje en voeg de kokosmeel, lijnzaad, zout en het water hier aan toe. Verwarm de inhoud van het pannetje al roerend boven een laag vuur, totdat het begint in te dikken.
  2. Haal het pannetje dan van het vuur en voeg de helft van het losgeklopte ei toe. Roer even goed en voeg dan andere helft toe. Zet het pannetje dan terug op het vuur en verwarm al roerend totdat het de structuur van pap begint aan te nemen.
  3. Haal de pan dan weer van het vuur en voeg al roerend de boter, kokosmelk en Steviala Kristal toe. Giet de inhoud in een kommetje en serveer met vers fruit!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje
  • Calorieën: 274
  • Vetten: 19,5
  • Koolhydraten: 5,5
  • Eiwitten: 11,6
Koolhydraatarme kokospap

12 Reacties

  1. Hallo,

    Ik heb een vraagje;Moet er perse ei en boter doorheen of kan het ook zonder boter?
    groetjes,
    A

    • Hi A,

      Het ei moet er zeker doorheen, want dit zorgt ervoor dat de pap een dikkere structuur krijgt. De boter kun je weglaten, maar ik vind de romige smaak en structuur die de boter aan de pap geeft zelf erg lekker!

      Groet,

      Quint

  2. Sasha Gaander

    Klinkt er goed!
    Ik ga het snel eens uitproberen.
    Ben altijd dol geweest op Bambix 8 granen met geitenmelk en honing. Nu volg ik al een tijdje een intermittent fasting-ketogeen dieet waarbij ik 3x week ontbijt na mijn work-out, dit lijkt me lekker als afwisseling op je crepe-recept!
    Bedankt
    Gr. Sasha

  3. Heerlijk recept! Weer n’s wat anders met ontbijt. Hij was wat geschift (het ei?) maar dat mocht de pret niet drukken. Geen kokosmelk toegevoegd. Niet in huis. Amandelmelk gebruikt.

  4. Ik maak het met kokosolie i.p.v. boter. Ook heel lekker!

  5. Heerlijk ontbijtje, ik hou niet van boter dus niet toegevoegd. Ik heb de dikke variant van kokosmelk gebruikt, de pap was ook romig. Voor herhaling vatbaar

  6. Hallo, dit lijkt mij erg lekker , kan ik dit ook s’avonds maken in de koelkast zetten en de volgende ochtend eten? Ik houd niet van warme pap…eventueel met wat boekweit vlokken chia zaad en dan wat fruit?

    • Hi Karen,

      Wat een goed idee! Je kunt de pap zeker een avond van te voren klaarmaken.

      Groetjes,

      Quint

  7. Wat een heerlijk en makkelijk, snel te maken ontbijt! Een fijne afwisseling!

  8. Ik heb al verschillende ontbijt pap recepten uitgeprobeerd, deze was voor mij het lekkerst tot nu toe!

  9. Wat een heerlijk papje! Door het gebroken lijnzaad lijkt het net Brinta. Beste pap recept dat ik tot nu toe geprobeerd heb! Dankjewel daarvoor.

  10. Ik ben nu mijn tweede week keto begonnen.
    De derde dag keto heb ik dit receptje gemaakt, maar dan met coconut van alpro zonder suiker… super lekker :-)))… morgen terug dit ontbijt…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*