Koolhydraatarme kokospap

Koolhydraatarme kokospap

Een ouderwets lekker koolhydraatarm ontbijt recept!

Het ontbijt wordt ook wel de belangrijkste maaltijd van de dag genoemd. Dit is niet zonder reden, een goed ontbijt zorgt er namelijk voor dat je de dag met voldoende energie kunt beginnen. Ik ben zelf altijd bezig met het bedenken van nieuwe voedzame ontbijtrecepten. Een kennis van mij wees mij op een recept op het internet waar iemand ouderwetse pap had gemaakt van amandelmeel. Ik heb het meteen uitgeprobeerd. Het recept was goed van smaak maar over de structuur was ik minder tevreden. Ik heb het recept daarom iets aangepast en de amandelmeel vervangen met kokosmeel. Kokosmeel absorbeert meer vocht dan amandelmeel en zorgt voor een heerlijke romige structuur. Verder heb ik kokosmelk, amandelmelk, boter en een ei gebruikt. Nu denk je vast een ei in pap? Ja, het klinkt misschien raar, maar het heeft een belangrijke functie. Het ei zorgt voor een dikke structuur en de smaak proef je nauwelijks terug.

Bereidingstips:
De koolhydraatarme kokospap is super makkelijk om te maken. Je hebt alleen een steelpannetje en een kleine hoeveelheid ingrediënten nodig. De pap is daarnaast al binnen 5 minuten klaar! Je kunt de koolhydraatarme kokospap dus ook prima maken op een doordeweekse werkdag. Je kunt de kokospap garneren met vers fruit en noten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons in de commentsectie onderaan de pagina weten hoe het heeft gesmaakt.

Print
Koolhydraatarme kokospap

Koolhydraatarme kokospap

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 kommetje 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten

  • 15 gr kokosmeel
  • 15 gr lijnzaad, gebroken
  • 10 gr hennepzaad
  • snufje zout
  • 100 ml kokosmelk, 17% vet
  • 100 ml amandelmelk, ongezoet
  • 1 ei (M)
  • 10 gr roomboter, ongezouten
  • 1 el erythritol
  • optioneel: bosvruchten
  • optioneel: pecannoten
  • optioneel kokossnippers

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Doe het kokosmeel, het lijnzaad, het zout, de kokosmelk en de amandelmelk in een steelpan. Verwarm al roerend op laag vuur, totdat de pap begint in te dikken.
  2. Klop in een kommetje het ei los. Haal de pan van het vuur en klop de helft van het ei door de pap. Voeg de rest toe en zet de pan weer op het vuur.
  3. Verwarm het mengsel al roerend totdat het de structuur en dikte van pap begint aan te nemen. Haal de pan weer van het vuur en voeg de roomboter en het erythritol toe. Roer alles door elkaar.
  4. Giet de pap in een kom en serveer eventueel met vers fruit, pecannoten en kokossnippers.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kommetje
  • Calorieën: 508
  • Vetten: 40,2
  • Koolhydraten: 8
  • Vezels: 13,6
  • Eiwitten: 17,3
Koolhydraatarme kokospap

20 Reacties

  1. Heerlijk! Kan ik deze pap vaker per week eten? Ik heb meestal weinig tijd.

    Reageer
  2. Heerlijk! Ik heb ipv kokosmelk klein beetje kookroom gebruikt, is dat ok?

    Reageer
    • Wat een lekker recept. Echt een goede brinta vervanger 🙂
      Ik heb hem ipv water met havermelk gemaakt en ipv stevia kristal met erytherol. En ik heb er nog een flinke scheut vanille poeder in gedaan. Dat klontje boter vind ik heerlijk. Maakt er een romig geheel van. Super bedankt voor dit recept

      Reageer
  3. Heerlijke pap!!! 😋
    Ik heb er nog ietsjes meer kokosmelk en ipv boter koudgeperste kokosolie in gedaan.

    Dank je wel voor het recept!!

    Reageer
  4. Heerlijk. Heb deze nu 1x met en 1x zonder boter gemaakt. Vind het zonder boter lekkerder.
    Wat een heerlijk begin van de ochtend.

    Reageer
  5. Heerlijk. De eerste keer had ik het met halfvolle melk gemaakt maar dat was wel erg machtig. Ik heb het nu met water gemaakt: lekker luchtig. Ik had ook diepvries blauwe bessen erdoor gedaan.

    Reageer
  6. Hoi Quint wat een heerlijk recept. Ik heb het vandaag met 200ml kokosmelk gemaakt en 2 eetlepels kokosmeel en een halve eetlepel stevia crystal, snufje zout en een ei. Het resultaat was een heerlijke romige kokospap. Normaal maakte ik het met amandelmelk. Maar met kokosmelk is veel lekkerder. Is er een reden waarvoor je er zelf niet voor hebt gekozen om dit zo te maken?

    Reageer
  7. Heerlijk, makkelijk en snel klaar. Elke keer weer genieten😋

    Reageer
  8. Ik ben nu mijn tweede week keto begonnen.
    De derde dag keto heb ik dit receptje gemaakt, maar dan met coconut van alpro zonder suiker… super lekker :-)))… morgen terug dit ontbijt…

    Reageer
  9. Wat een heerlijk papje! Door het gebroken lijnzaad lijkt het net Brinta. Beste pap recept dat ik tot nu toe geprobeerd heb! Dankjewel daarvoor.

    Reageer
  10. Ik heb al verschillende ontbijt pap recepten uitgeprobeerd, deze was voor mij het lekkerst tot nu toe!

    Reageer
  11. Wat een heerlijk en makkelijk, snel te maken ontbijt! Een fijne afwisseling!

    Reageer
  12. Hallo, dit lijkt mij erg lekker , kan ik dit ook s’avonds maken in de koelkast zetten en de volgende ochtend eten? Ik houd niet van warme pap…eventueel met wat boekweit vlokken chia zaad en dan wat fruit?

    Reageer
    • Hi Karen,

      Wat een goed idee! Je kunt de pap zeker een avond van te voren klaarmaken.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  13. Heerlijk ontbijtje, ik hou niet van boter dus niet toegevoegd. Ik heb de dikke variant van kokosmelk gebruikt, de pap was ook romig. Voor herhaling vatbaar

    Reageer
  14. Ik maak het met kokosolie i.p.v. boter. Ook heel lekker!

    Reageer
  15. Heerlijk recept! Weer n’s wat anders met ontbijt. Hij was wat geschift (het ei?) maar dat mocht de pret niet drukken. Geen kokosmelk toegevoegd. Niet in huis. Amandelmelk gebruikt.

    Reageer
  16. Sasha Gaander

    Klinkt er goed!
    Ik ga het snel eens uitproberen.
    Ben altijd dol geweest op Bambix 8 granen met geitenmelk en honing. Nu volg ik al een tijdje een intermittent fasting-ketogeen dieet waarbij ik 3x week ontbijt na mijn work-out, dit lijkt me lekker als afwisseling op je crepe-recept!
    Bedankt
    Gr. Sasha

    Reageer
  17. Hallo,

    Ik heb een vraagje;Moet er perse ei en boter doorheen of kan het ook zonder boter?
    groetjes,
    A

    Reageer
    • Hi A,

      Het ei moet er zeker doorheen, want dit zorgt ervoor dat de pap een dikkere structuur krijgt. De boter kun je weglaten, maar ik vind de romige smaak en structuur die de boter aan de pap geeft zelf erg lekker!

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*