Bord met een kleurrijke koolsalade met dressing.

Koolhydraatarme koolsalade

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht, koolsalade. Deze frisse salade is lekker om te eten op een warme zomerse dag. Deze koolsalade kun je serveren als voor- of bijgerecht! Om de koolsalade iets pittiger te maken kan je eventueel een el mosterd toevoegen aan de dressing. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Print
Bord met een kleurrijke koolsalade met dressing.

Koolhydraatarme koolsalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr witte kool, fijngesneden
  • 150 gr rode kool, fijngesneden
  • 100 gr geraspte wortel
  • 10 radijsjes
  • 1 stengel lente-ui
  • 150 gr zure room
  • 65 ml mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1/8 tl uienpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de radijsjes in reepjes en de lente-ui in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de witte kool, rode kool, geraspte wortel, lente-ui en radijsjes.
  2. Pak er dan nog een kom bij en meng hierin de mayonaise, zure room en de kruiden. Roer vervolgens de dressing door de koolsalade. Verdeel in 6 porties en serveer met citroensap.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 129
  • Vetten: 11,8
  • Koolhydraten: 4,5
  • Eiwitten: 2,2

2 Reacties

  1. Dit ga ik zeker eens proberen.
    Bij ingrediënten staat 2 maal mayonaise, 75 ml. en 65 ml. Wat is de juiste hoeveelheid. Klopt dit wel?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*