Bord met een kleurrijke koolsalade met dressing.

Koolhydraatarme koolsalade

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm voor- of bijgerecht, koolsalade. Deze frisse salade is lekker om te eten op een warme zomerse dag. Deze koolsalade kun je serveren als voor- of bijgerecht! Om de koolsalade iets pittiger te maken kan je eventueel een el mosterd toevoegen aan de dressing. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Print
Bord met een kleurrijke koolsalade met dressing.

Koolhydraatarme koolsalade

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Voorgerechten

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr witte kool, fijngesneden
  • 150 gr rode kool, fijngesneden
  • 100 gr geraspte wortel
  • 10 radijsjes
  • 1 stengel lente-ui
  • 150 gr zure room
  • 65 ml mayonaise
  • 1 el citroensap
  • 1/8 tl uienpoeder
  • 1/4 tl zwarte peper

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de radijsjes in reepjes en de lente-ui in kleine stukjes. Meng vervolgens in een grote kom de witte kool, rode kool, geraspte wortel, lente-ui en radijsjes.
  2. Pak er dan nog een kom bij en meng hierin de mayonaise, zure room en de kruiden. Roer vervolgens de dressing door de koolsalade. Verdeel in 6 porties en serveer met citroensap.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 129
  • Vetten: 11,8
  • Koolhydraten: 4,5
  • Eiwitten: 2,2
Bord met een kleurrijke koolsalade met dressing.

3 Reacties

  1. Ik heb zelf nog een paar druppeltjes zoetstof toegevoegd, krijgt hij iets meer de echte “zoete” bite van Amerikaanse coleslaw…verder lekker en makkelijk!

    Reageer
  2. Dit ga ik zeker eens proberen.
    Bij ingrediënten staat 2 maal mayonaise, 75 ml. en 65 ml. Wat is de juiste hoeveelheid. Klopt dit wel?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*