Kruidkoek met boter.

Koolhydraatarme kruidkoek

Wat is het toch heerlijk, een ouderwets plakje kruidkoek bij het ontbijt of als tussendoortje bij de koffie. Met deze kruidkoek kun je dit nu ook op een verantwoorde manier doen. We hebben namelijk de koolhydraatarme versie van de kruidkoek gemaakt. De kruidkoek is gemaakt van amandelmeel, hazelnootmeel, sukrin gold en verrijkt met verwarmende specerijen! Een heerlijk recept om te bewaren voor het bakmoment in het weekend!

Koolhydraatarme kruidkoek maken

Wat kruidkoek, ofwel kruidcake zo lekker maakt zijn de koekkruiden. Je kunt deze zelf maken of kant-en-klare koekkruiden gebruiken, zoals wij in dit recept hebben gedaan. Proef tussentijds even je beslag om te kijken of je er meer kruiden aan wilt toevoegen. De kruidkoek maken we van de combinatie amandelmeel en hazelnootmeel. We voegen er ook een portie vanille-eiwitpoeder aan toe om de kruidkoek geschikt te maken als ontbijt. We hebben zelf de bio ongezoete eiwitpoeder van Mattisson gebruikt. Doordat het poeder ongezoet is, heb je meer controle over de zoetheid van de cake. In plaats van erythritol gebruiken we Sukrin Gold. Dit is de suikervrije versie van basterdsuiker dat in het originele recept wordt gebruikt. De kokosyoghurt gebruiken we om de cake lekker smeuïg te krijgen. Gebruik de volvette variant en pas op voor light varianten. Je kunt eventueel ook Griekse yoghurt met 10% vet gebruiken.

Voor dit ontbijttaartje gebruiken we kleine springvorm met een diameter van 12 cm. Vet de zijkanten in en leg een bakpapier op de bodem. Je kunt de kruidkoek dan makkelijk uit de vorm krijgen na het bakken. Je kunt eventueel ook een kleine cakevorm van 15 cm gebruiken of het recept verdubbelen en een springvorm van 18 cm gebruiken.

Tips
Dien deze kruidkoek op met een lekker laagje roomboter of met wat extra yoghurt. Je kunt het ontbijttaartje in 6 punten snijden of door de helft als je het eet als ontbijt. Als je de cake door de helft doet bevat een portie ontbijt 486 kcal en 7,6 gram koolhydraten. Je kunt de kruidkoek ook invriezen. Zo heb je altijd een verantwoord tussendoortje of ontbijt achter de hand. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere ontbijt en snack recepten.

Print
Kruidkoek met boter.

Koolhydraatarme kruidkoek

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 6 stukjes 1x
  • Categorie: Ontbijt, Snack
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Meng alle droge ingrediënten in een mengkom goed door elkaar. Voeg vervolgens al roerend de kokosyoghurt, eieren en appelazijn toe.
  2. Proef het beslag en voeg eventueel extra zoetstof of koekkruiden toe.
  3. Vet de zijkanten van de springvorm (12 cm) of cakevorm (15 cm) in met boter of kokosolie en bekleed de bodem met bakpapier. Giet het beslag in de vorm en bak de kruidkoek 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd door tweeën voor een ontbijt of in 6 punten om te serveren als snack.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/6 van de koek)
  • Calorieën: 162
  • Vetten: 12,9
  • Koolhydraten: 2,5
  • Vezels: 1,8
  • Eiwitten: 9,3
Kruidkoek met boter.

4 Reacties

  1. Super lekker. Vandaag gebakken. Ipv koekkruiden heb ik pumkinspice kruiden toegevoegd. Ik had vorige week een pumkinspice mengsel gemaakt. Hij is niet droog geworden.

    Reageer
  2. hij is lekker maar erg droog

    Reageer
  3. Anette van Tol

    Klinkt heel goed
    Ik had nog wel een vraagje
    Hoeveel gram is een portie eiwitpoeder?
    Mvg Anette

    Reageer
    • Hi Anette,

      Excuses voor verwarring. Hiermee bedoelen we 1 schep ofwel ca. 20 gram. Heb het nu ook in het recept gezet.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*