Portie krokante koolhydraatarme kruidnoten.

Koolhydraatarme kruidnoten

Een Sinterklaas special: koolhydraatarme kruidnoten!

Binnen onze reeks koolhydraatarme sinterklaas recepten kunnen kruidnoten natuurlijk niet ontbreken. Het ontwikkelen van koolhydraatarme kruidnoten was toch iets moeilijker dan ik in eerste instantie dacht. De eerste poging resulteerde in verbrande kruidnoten en bij de tweede poging waren de kruidnoten te zacht. Inmiddels had ik een goed idee van wat ik aan het recept moest aanpassen en ging ik vol vertrouwen de keuken weer in. De derde keer is het gelukkig wel gelukt! Het resultaat zijn deze heerlijke knapperige koolhydraatarme kruidnoten. De koolhydraatarme kruidnoten zijn gemaakt van amandelmeel, Steviala kristal, boter, eiwit van ei en speculaas kruiden! Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan onderaan de pagina een reactie!

Benodigdheden:
Om de koolhydraatarme kruidnoten te maken heb je amandelmeel en Steviala kristal zoetstof nodig. In de meeste supermarkten kun je tegenwoordig amandelmeel kopen. De amandelmeel in de supermarkt is echter vaak duur en van lage kwaliteit. Zelf gebruik ik de amandelmeel van het merk Steviala. De amandelmeel van Steviala is van hoge kwaliteit en bevat geen vliesjes. De Steviala producten kun je kopen in onze webshop Lowcarbcenter.nl voor een voordelige prijs en snelle verzending!

Print
Portie krokante koolhydraatarme kruidnoten.

Koolhydraatarme kruidnoten

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd : 30 minutes
  • Porties: 64 kruidnoten
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

  • 125 gr amandelmeel
  • 30 gr Steviala Kristal
  • 50 gr roomboter
  • 2 el koek & speculaas kruiden
  • scheutje ongezoete amandelmelk
  • 1 eiwit van een middelgroot ei

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, Steviala kristal en koek & speculaas kruiden. Smelt vervolgens in een klein steelpannetje de roomboter. Laat de roomboter vervolgens even afkoelen.
  2. Voeg de roomboter toe aan de kom en meng dit met lepel door elkaar. Splits vervolgens een middelgroot ei en voeg het eiwit toe aan de kom en meng goed door het beslag. Pak nu een ovenrek of ovenschaal en bekleed deze met een vel bakpapier.
  3. Vorm van het deeg met de handen ongeveer 64 kleine kruidnoten en plaats deze op het vel bakpapier. Bak de koolhydraatarme kruidnoten 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de kruidnoten goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden bij een te hoge oven temperatuur. De kruidnoten hebben direct na het bakken een zachte structuur. De kruidnoten worden pas krokant als ze goed zijn afgekoeld.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 kruidnoot
  • Calorieën : 17
  • Vetten : 1,7
  • Koolhydraten : 0,2
  • Eiwitten : 0,4

2 Comments

  1. Danielle

    Ik heb ze net gemaakt met ery bronze van steviala en ze zijn heerlijk vrees alleen dat ze het weekend niet eens gaan halen.

  2. Miranda

    Ik heb net al twee verschillende recepten gemaakt. Deze komt er ook bij, klinkt lekker. En met ery bronze natuurlijk, had ik niet eens aan gedacht. Ik heb gewoon zoetstof gebruikt.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*