Cheesecake met speculaas en kruidnoten.

Koolhydraatarme kruidnoten cheesecake

Wil je iets speciaals maken voor Sinterklaas? Dan is deze koolhydraatarme kruidnoten cheesecake wat voor jou. De geur en smaak van speculaas en gebakken roomkaas is hemels. Vergeet de standaard speculaasjes en marsepein, deze cheesecake moet je maken!

Kruidnoten cheesecake maken

Deze taart is superlekker, maar ook erg makkelijk om te maken. De bodem maak je met amandelmeel, kokosmeel, boter, erythritol en natuurlijk speculaas. De basis voor de vulling is roomkaas. We voegen een klein beetje Alpro Mild & Creamy yoghurt om de taart iets luchtiger en lichter te maken. Ook de vulling brengen we op smaak met speculaas en een klein beetje vanille. De topping maakt deze taart speciaal. Je bakt zelf koolhydraatarme kruidnoten en raspt of schaaft deze fijn boven de taart. Zo ontstaat er een krokant laagje met een heerlijke smaak. Om hem helemaal af te maken, kun je er nog toefjes zelf opgeklopte slagroom aan toevoegen.

Tips
Voor de topping hebben we fijngemalen kruidnoten gebruikt, maar je kunt ook hele kruidnoten gebruiken. De taart bewaar je in de koelkast en daar blijft hij zeker een paar dagen goed. Het is ook mogelijk om de taart per puntje in te vriezen als je hem langer wilt bewaren. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart en Sinterklaas recepten.

Print
Cheesecake met speculaas en kruidnoten.

Koolhydraatarme kruidnoten cheesecake

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 85
  • Totale tijd: 490
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Vulling

Topping


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden boven- onderwarmte. Bekleed vervolgens de springvorm (24 cm) met bakpapier.
  2. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom en mix tot een egaal beslag. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk dit met een lepel stevig. Bak de bodem vervolgens 25 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de bodem daarna buiten de oven afkoelen.
  3. Split de eieren en klop de eiwitten stijf. Mix de roomkaas, eigelen, mild & creamy, Sukrin Icing, speculaaskruiden, vanille extract en het snufje zout met elkaar. Spatel vervolgens de eiwitten luchtig door het beslag. Schep het beslag in de springvorm met afgekoelde bodem.
  4. Bak de cheesecake 60 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zet dan de oven uit en de deur op een kiertje. Laat de cheesecake 30 minuten afkoelen.
  5. Haal cheesecake uit de oven en plaats op een rooster. Laat de cheesecake volledig afkoelen en leg hem daarna afgedekt met folie een nachtje in de koelkast (minimaal 6 uur).
  6. De volgende dag ga je de kruidnoten fijn hakken of raspen en dit verdeel je op de bovenkant van de cheesecake. Optioneel kun je er, net zoals op de foto, nog toefjes zelf gezoete slagroom erop spuiten.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 293
  • Vetten: 26,8
  • Koolhydraten: 2,7
  • Vezels: 2,4
  • Eiwitten: 9,6

 

Cheesecake met speculaas en kruidnoten.

2 Reacties

  1. Maria van Raalte

    wat een feest. nu 2x gemaakt…man dochter en kleinkinderen vonden het ook heerlijk….wel extra speculaaskruiden en erythitrol.naar smaak. hou wel van een beetje zoeter…. 🙂 en gewone volle kwark gebruikt……..jammie

    Reageer
  2. Wat een heerlijke taart en geweldig voor deze tijd van het jaar.
    Hij is super goed gelukt, mede door me nagenoeg aan het recept te houden🤞
    Voor de bodem 2 eetlepels (met kop) speculaaskruiden gebruikt, voor de vulling 1 met kop. Verder als roomkaas 200 g monchou en 250 marscapone en ipv erythritolpoeder gewoon stevia gebruikt in de vulling (in bodem wel erythritol gebruikt).
    De koolhydraatarme kruidnoten had ik al eerder gemaakt en verkruimeld, maar zijn veel donkerder dan op foto. Volgende keer deze toch nog minder lang in de oven houden 😅
    Oh ja zout gebruik ik nooit meer (behalve op patat) en mis je ook echt niet in deze taart!
    Volgende week maak ik er nog een voor het sint feest 🥳 bedankt voor dit recept!

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*