Print
Portie krokante koolhydraatarme kruidnoten.

Koolhydraatarme kruidnoten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 64 kruidnoten 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingredi├źnten

  • 125 gr amandelmeel
  • 30 gr Steviala Kristal
  • 50 gr roomboter
  • 2 el koek & speculaas kruiden
  • scheutje ongezoete amandelmelk
  • 1 eiwit van een middelgroot ei

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, Steviala kristal en koek & speculaas kruiden. Smelt vervolgens in een klein steelpannetje de roomboter. Laat de roomboter vervolgens even afkoelen.
  2. Voeg de roomboter en amandelmelk toe aan de kom en meng dit met lepel door elkaar. Splits vervolgens een middelgroot ei en voeg het eiwit toe aan de kom en meng dit goed door het beslag. Pak nu een ovenrek of ovenschaal en bekleed deze met een vel bakpapier.
  3. Vorm van het deeg met de handen ongeveer 64 kleine kruidnoten en plaats deze op het vel bakpapier. Bak de koolhydraatarme kruidnoten 12-15 minuten in de voorverwarmde oven. Houd de kruidnoten goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden bij een te hoge oven temperatuur. De kruidnoten hebben direct na het bakken een zachte structuur. De kruidnoten worden pas krokant als ze goed zijn afgekoeld.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kruidnoot
  • Calorie├źn: 17
  • Vetten: 1,7
  • Koolhydraten: 0,2
  • Eiwitten: 0,4
Copy link