Portie krokante koolhydraatarme kruidnoten.

Koolhydraatarme kruidnoten

Een Sinterklaas special: koolhydraatarme kruidnoten!

Binnen onze reeks koolhydraatarme sinterklaas recepten kunnen kruidnoten natuurlijk niet ontbreken. Het ontwikkelen van koolhydraatarme kruidnoten was toch iets moeilijker dan ik in eerste instantie dacht. De eerste poging resulteerde in verbrande kruidnoten en bij de tweede poging waren de kruidnoten te zacht. Inmiddels had ik een goed idee van wat ik aan het recept moest aanpassen en ging ik vol vertrouwen de keuken weer in. De derde keer is het gelukkig wel gelukt! Het resultaat zijn deze heerlijke knapperige koolhydraatarme kruidnoten. De koolhydraatarme kruidnoten zijn gemaakt van amandelmeel, erythritol ei en speculaaskruiden! Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten plaats dan onderaan de pagina een reactie!

Benodigdheden:
Om de koolhydraatarme kruidnoten te maken heb je amandelmeel en erythritol nodig. In de meeste supermarkten kun je tegenwoordig amandelmeel kopen. De amandelmeel in de supermarkt is echter vaak duur en van lage kwaliteit. Vandaar dat we nu onze eigen Lowcarbchef amandelmeel aanbieden. Ons meel is van hoge kwaliteit, laag in koolhydraten (3,6 g per 100 g) en bevat geen vliesjes.

Update 3/11/21: Naar aanleiding van de feedback in de reacties hebben we het recept verbeterd en geoptimaliseerd.

Print
Portie krokante koolhydraatarme kruidnoten.

Koolhydraatarme kruidnoten

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 64 kruidnoten 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden. Meng in een grote kom de amandelmeel, erythritol / Sukrin Gold, koek & speculaas kruiden, bakpoeder en snufje zout. Smelt vervolgens in een klein steelpannetje de roomboter. Laat de roomboter vervolgens even afkoelen.
  2. Klop het ei met een vork los. Voeg het losgeklopte ei vervolgens toe aan het meel en meng dit goed door elkaar. Voeg ten slotte de gesmolten roomboter en vanille extract toe en meng nog eens goed. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Vorm vervolgens van het deeg met de handen ca. 64 kleine bolletjes. Leg de helft op de bakplaat met bakpapier en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de kruidnoten na het bakken uit de oven en laat ze goed afkoelen. Houd de kruidnoten goed in de gaten, want ze kunnen snel verbranden bij een te hoge oven temperatuur. De kruidnoten hebben direct na het bakken een zachte structuur. De kruidnoten worden pas krokant als ze goed zijn afgekoeld.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kruidnoot
  • Calorieën: 19
  • Vetten: 1,8
  • Koolhydraten: 0,1
  • Eiwitten: 0,6
Portie krokante koolhydraatarme kruidnoten.

18 Reacties

  1. De kruidnoten gebakken en alles precies volgens recept gedaan. Smaak is goed maar blijven zacht, ook na afkoelen. Hoe krijg ik ze wel krokant?

    Reageer
  2. Hoi Quint, zou je nog naar het recept willen kijken? Bij de ingrediënten staat vanille aroma, maar dit staat niet bij de beschrijving.. Ik heb het er daarom maar uitgelaten. Bij de beschrijving staat bakpoeder, maar dat staat niet bij de ingrediënten. Ze staan nu in de oven.. Ik ben benieuwd!

    Reageer
    • Hi Sita,

      Sorry voor het foutje. In het recept gaat een tl bakpoeder en ook de vanille is nu verwerkt in het recept. Ik hoop dat het heeft gesmaakt!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  3. Ze zijn echt heerlijk. Wel een vraag: bij ingrediënten staat vanille extract en in de beschrijving staat bakpoeder. Ik heb ze nu allebei gebruikt. Wat is goed?

    Reageer
  4. Ik heb deze pepernoten vanmiddag gemaakt en ze zijn heerlijk maar blijven helaas zacht. In plaats van Steviale kristal heb ik steviala 2 sweet gebruikt, maar dat zal denk ik de oorzaak niet zijn.

    Reageer
  5. Erg lekker recept. We hebben hem met koeienmelk gemaakt zoals eerder in een tip werd aangegeven, dit omdat we de amandelmelk waren vergeten. Kijk wel uit, het eet namelijk makkelijk weg.

    Reageer
  6. Kan ik in plaats van de steviala kristal de erytritol van jullie gebruiken?

    Reageer
    • Hi Ilja,

      Zeker! Je kunt de 30 gr Kristal Sweet vervangen door ca. 40 gr erythritol. Veel bakplezier!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  7. De pepernoten zijn hier goed gelukt. Ook de kinderen hebben er van genoten.

    Reageer
  8. Kan ik ook iets anders gebruiken in plaats van amandelmelk? Ik vind het zo zonde want vervolgens gaat het pak weg omdat niemand dit drinkt in huis.

    Reageer
    • Hi Renee,

      Je kunt ook koemelk gebruiken, dit bevat wel iets meer koolhydraten per 100 gram.

      Gr,

      Quint

      Reageer
    • Alexandra Murray

      Ik heb deze net gemaakt. Ze zijn net afgekoeld. Ze smaken goed, consistentie is ook goed. Ik heb cocos olie gebruikt ipv boter omdat ik zuivel intolerant ben. Dit is goed gegaan. Dank voor dit recept 🙂

      Reageer
      • Hoeveel kokosolie heb je gebruikt ?

        Reageer
        • Ik zie diverse reacties over koemelk/amandelmelk, maar dat zit helemaal niet in dit recept (of was dat uit een eerdere versie?)!
          Vandaag 12-10-22 heb ik ze gemaakt, met de kokosolie (ipv roomboter) en candarel bake als de zoetstof. Alles de aangegeven hoeveelheden.
          Perfect gelukt, wel iets minder maar grotere kruidnoten 😁.
          Voor de smaak (nu een beetje tussen kruidnoot en bitterkoekje in) doe ik volgende keer iets meer koek/speculaaskruiden, en probeer ik de bolletjes nog kleiner te maken.
          Bedankt voor dit recept!

          Reageer
          • Hi Ron,

            Klopt! Dit hebben we uit het recept gehaald, zodat de kruidnoten krokanter uit de oven komen. Fijn om te horen dat het recept is gelukt 🙂

  9. Ik heb net al twee verschillende recepten gemaakt. Deze komt er ook bij, klinkt lekker. En met ery bronze natuurlijk, had ik niet eens aan gedacht. Ik heb gewoon zoetstof gebruikt.

    Reageer
  10. Ik heb ze net gemaakt met ery bronze van steviala en ze zijn heerlijk vrees alleen dat ze het weekend niet eens gaan halen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*