Lasagne gemaakt van koolhydraatarme lasagne bladen van het merk Ciao Carb.

Koolhydraatarme lasagne

Een heerlijk alternatief voor traditionele lasagne!

Een lekker koolhydraatarm hoofdgerecht, koolhydraatarme lasagne. Sinds tijden heb ik weer een heerlijke lasagne gemaakt. Ik heb deze lasagne gemaakt met behulp van koolhydraatarme lasagne bladen van het merk Ciao Carb. De bladen worden lekker zacht en het verschil met traditionele lasagne is niet te proeven. Zelfs mijn familieleden die het koolhydraatarm dieet niet volgen vonden de lasagne heerlijk! Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen hebt over de bereidingswijze of over de ingrediënten.

Print
Lasagne gemaakt van koolhydraatarme lasagne bladen van het merk Ciao Carb.

Koolhydraatarme lasagne

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 1 hour 15 minutes
  • Porties: 6 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 450 gr mager rundergehakt
  • 150 gr winterpeen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 kleine ui
  • 2 takjes peterselie
  • 2 runderbouillionblokjes
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 middelgroot ei
  • 75 gr Ciao Carb protopasta lasagnebladen
  • 250 gr ricotta kaas
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Italiaanse kruiden naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de winterpeen, bleekselderij, ui en peterselie in kleine stukjes. Verwarm vervolgens de olijfolie in een grote koekenpan. Voeg de ui, winterpeen en bleekselderij toe aan de pan en bak dit zo’n 3 minuten. Voeg na 3 minuten bakken de magere rundergehakt toe en bak dit samen met groente rul.
  2. Laat het vet en overtollig vloeistof uitlekken en voeg de tomaten uit blik, tomatenpuree, bouillonblokjes en Italiaanse kruiden naar smaak toe en meng dit goed in de pan. Doe de deksel op de pan en laat 15-20 minuten sudderen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en pak er een grote kom bij. Klop hierin de ricotta, ei, 25 gram Parmezaanse kaas, 75 gram geraspte mozzarella en peterselie samen.
  4. Haal na 15-20 minuten sudderen de pastasaus van het vuur. Pak een ovenschotel en schenk hierin een laagje pastasaus. Doe bovenop de pastasaus 3 protopasta lasagne bladen en smeer dan boven op deze bladen het kaasmengsel. Doe daarboven op weer de pastasaus en herhaal de stap totdat je bladen/saus/kaasmengsel op zijn. Garneer de lasagne met de overgebleven geraspte mozzarella en Parmezaanse kaas. Doe de ovenschaal in de oven en bak de koolhydraatarme lasagne 40 tot 50 minuten op 180 graden.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/6
  • Calorieën: 443
  • Vetten: 25,0
  • Koolhydraten: 11,8
  • Eiwitten: 37,5

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*