Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme cake met lemon curd.

Koolhydraatarme lemon curd cake

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4 sterren uit 1 review
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 25
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 60
  • Porties: 1 cake (12 stukjes) 1x
  • Categorie: Snacks, Dessert

Ingrediënten

Schaal

Lemon curd

  • 100 ml citroensap (sap van 2 grote of 4 kleine citroenen)
  • citroenrasp van 1 bio citroen
  • 5 eidooiers van M eieren
  • 80 gr gezouten roomboter
  • 1 tl vanille extract
  • 70 gr erythritol
  • 3/4 tl xanthaangom (2 gr)

Cake


Bereidingswijze

  1. Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier en vet de randen in.
  2. Voor de lemon curd: Pers 2 grote of 4 kleine citroenen uit en weeg het sap af tot je 100 gram/ml hebt. Rasp vervolgens de schil van 1 biologische citroen.
  3. Splits de eieren en zet de eiwitten apart, voor dit recept heb je alleen de 5 eidooiers nodig.
  4. Doe de eidooiers samen met het citroensap, de citroenrasp, boter, vanille en erythritol in een steelpan. Verwarm op laag vuur en blijf voortdurend roeren met een garde totdat de curd begint in te dikken. Haal van het vuur en roer de xanthaangom erdoor. Zet opzij.
  5. Voor de cake: verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Doe de zachte roomboter en erythritol in een kom en klop met een elektrische mixer luchtig. Zorg ervoor dat de boter echt zacht is, zodat je een soort whipped butter krijgt.
  6. Voeg de eieren en erythritol toe en klop tot alles goed gemengd is. Voeg vervolgens het amandelmeel, bakpoeder en xanthaangom toe en klop tot een glad beslag.
  7. Verdeel 3/4 van het beslag over de ingevette springvorm en giet hier 3/4 van de lemon curd overheen. Voeg het resterende beslag in kruimels over de lemon curd en schep de overgebleven curd er in lepels bovenop (4 scheppen gelijkmatig verdeeld over de crumble).
  8. Bak de cake 30 tot 35 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden. Cake is het lekkerst als hij een nachtje in de koelkast heeft gestaan. Garneer met Sukrin Icing.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje (1/12 van de cake)
  • Calorieën: 268
  • Vetten: 25,3
  • Koolhydraten: 0,9
  • Vezels: 2,3
  • Eiwitten: 7,7