Loempia vulling met gehakt in een bowl.

Koolhydraatarme loempia in een bowl

Heb je zin in iets lekkers, makkelijks én koolhydraatarm? Dan is deze Loempia in een bowl echt iets voor jou. Het zit boordevol smaak, staat binnen een kwartier op tafel en je hebt maar één pan nodig. Ideaal op drukke dagen, wanneer je toch iets gezonds en vullends wilt eten. Dit gerecht is perfect voor de lunch, maar ook heerlijk als een lichte avondmaaltijd.

Loempia in een bowl of egg roll in a bowl?

We kwamen dit gerecht voor het eerst tegen op TikTok, waar het een echte hit was onder de naam “Egg roll in a bowl”. Dat wilden we natuurlijk ook proberen! Maar toen we het aan het maken waren, viel het ons op: hé, dit lijkt eigenlijk gewoon op de vulling van een loempia! Lekker kruidig gehakt, knapperige kool, taugé, en een eitje erbij, precies die heerlijke smaak van een loempia, maar dan zonder het deegvelletje en zonder frituren. Makkelijk, snel klaar en ook nog eens wat gezonder.

Het leuke is: je kunt er helemaal je eigen draai aan geven. Gebruik bijvoorbeeld rundergehakt, varkensgehakt of kipgehakt, wat jij het lekkerst vindt of toevallig in huis hebt. Liever geen vlees? Laat het gehakt dan gewoon weg en gebruik alleen het ei.

Tips

Wil je wat extra pit? Voeg dan wat extra sriracha toe of een snufje chilivlokken. Voor een frisse twist kun je er ook wat limoensap overheen sprenkelen vlak voor het serveren. En heb je nog wat restjes over? Bewaar ze in de koelkast en gebruik het de volgende dag als vulling in een koolhydraatarme wrap. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere diner– en lunchrecepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Loempia vulling met gehakt in een bowl.

Koolhydraatarme loempia in een bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Aziatisch

Ingrediënten

Schaal
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duimpje verse gember,
  • 300 gr rundergehakt (half-om-half of kipgehakt kan ook)
  • 300 gr koolsla-mix (of: 130 gr witte kool, 80 gr rode kool, 80 gr wortel)
  • 25 ml sojasaus of kokosaminos
  • 30 gr taugé
  • 1 ei (L)
  • 2 tl sriracha (of meer naar smaak)
  • 2 el sesamolie
  • 1 stengel bosui,
  • Geroosterd sesamzaad (wit), als topping

Bereidingswijze

  1. Snijd of pers de knoflook en rasp de gember. Zet ook alvast de andere ingrediënten klaar.
  2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt rul en goudbruin, tot het niet meer roze is.
  3. Voeg de knoflook en gember toe en bak dit samen nog 30 seconden mee, tot het lekker begint te geuren.
  4. Doe de koolsla-mix in de pan, samen met de sojasaus of kokosaminos. Roerbak dit enkele minuten tot de kool zachter is. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de pan te droog is. Als de kool gaar is, voeg je de taugé toe. Roerbak dit nog 1 minuut mee.
  5. Maak een kuiltje in het midden van de pan en breek het ei erin. Laat het kort stollen en roer het daarna door de rest van het mengsel heen.
  6. Voeg de sriracha toe en roer alles goed door. Besprenkel met de sesamolie voor een extra volle smaak.
  7. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de bosui en wat geroosterd sesamzaad. Voeg naar wens nog wat extra sojasaus of sriracha toe.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 545
  • Vetten: 37,9
  • Koolhydraten: 7,9
  • Vezels: 4,7
  • Eiwitten: 39,8
Loempia vulling met gehakt in een bowl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*