Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Loempia vulling met gehakt in een bowl.

Koolhydraatarme loempia in een bowl

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Keuken: Aziatisch

Ingrediënten

Schaal
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 duimpje verse gember,
  • 300 gr rundergehakt (half-om-half of kipgehakt kan ook)
  • 300 gr koolsla-mix (of: 130 gr witte kool, 80 gr rode kool, 80 gr wortel)
  • 25 ml sojasaus of kokosaminos
  • 30 gr taugé
  • 1 ei (L)
  • 2 tl sriracha (of meer naar smaak)
  • 2 el sesamolie
  • 1 stengel bosui,
  • Geroosterd sesamzaad (wit), als topping

Bereidingswijze

  1. Snijd of pers de knoflook en rasp de gember. Zet ook alvast de andere ingrediënten klaar.
  2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak het gehakt rul en goudbruin, tot het niet meer roze is.
  3. Voeg de knoflook en gember toe en bak dit samen nog 30 seconden mee, tot het lekker begint te geuren.
  4. Doe de koolsla-mix in de pan, samen met de sojasaus of kokosaminos. Roerbak dit enkele minuten tot de kool zachter is. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als de pan te droog is. Als de kool gaar is, voeg je de taugé toe. Roerbak dit nog 1 minuut mee.
  5. Maak een kuiltje in het midden van de pan en breek het ei erin. Laat het kort stollen en roer het daarna door de rest van het mengsel heen.
  6. Voeg de sriracha toe en roer alles goed door. Besprenkel met de sesamolie voor een extra volle smaak.
  7. Verdeel over 2 borden en bestrooi met de bosui en wat geroosterd sesamzaad. Voeg naar wens nog wat extra sojasaus of sriracha toe.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 545
  • Vetten: 37,9
  • Koolhydraten: 7,9
  • Vezels: 4,7
  • Eiwitten: 39,8