Print
Makreelsalade met rode ui en augurk.

Koolhydraatarme makreelsalade

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Totale tijd: 5
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 125 gr gerookte makreelfilet, zonder vel
  • 1/2 rode ui (klein)
  • handje verse bieslook
  • 2 augurken (klein)
  • 2 el mayonaise
  • 1/2 tl mosterd
  • 1 el yoghurt of kokosyoghurt
  • zout en peper naar smaak
  • 2 el citroensap

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Prak de makreel los in een schaaltje en haal eventuele graatjes eruit, mocht je deze nog tegenkomen. Snipper de rode ui fijn, hak de bieslook en augurkjes in kleine stukjes. 
  2. Meng de mayonaise, mosterd en (kokos)yoghurt met de makreel tot een romig mengsel. Breng de salade op smaak met zout en peper.
  3. Voeg ten slotte de gesneden augurk, bieslook en rode ui toe en roer nog eens goed. Serveer de makreelsalade op een broodje of cracker met bieslook en citroensap. 

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van de salade
  • Calorieën: 245
  • Vetten: 19,8
  • Koolhydraten: 1,7
  • Eiwitten: 14,5

22 reviews