Een cake met gestreept vanille en cacao uiterlijk.

Koolhydraatarme marmercake

Een koolhydraatarme cake met een leuk gestreept uiterlijk!

Speciaal voor de kerst heb ik deze heerlijke koolhydraatarme marmercake gemaakt. Een marmercake is een cake met een gestreept of gevlekt uiterlijk, zoals marmer. Dit uiterlijk krijg je door een licht en donker beslag voorzichtig met elkaar te mengen. Ik heb ervoor gekozen om een vanille te mengen met chocolade. Deze koolhydraatarme marmercake is perfect om je visite mee te verrassen met de feestdagen. Ik durf te wedden dat ze niet kunnen raden dat het een suikervrije en koolhydraatarme cake is! Een plakje marmercake is heerlijk met een toefje slagroom bij een kop koffie of thee. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons in de commentsectie weten hoe het heeft gesmaakt.

Benodigdheden:
Amandelmeel
Steviala kristal

Print
Een cake met gestreept vanille en cacao uiterlijk.

Koolhydraatarme marmercake

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd : 55
  • Porties: 12 plakjes
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

  • 230 gr amandelmeel
  • 6 middelgrote eieren
  • 2 tl vanille aroma
  • 1 el cacaopoeder
  • 75 gr boter
  • 1 tl bakpoeder
  • 40 gr Steviala Kristal
  • snufje zout

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens 2 grote kommen en splits hierboven de eieren. Doe de eiwitten in een kom en de dooiers in de andere. Voeg een snufje zout toe aan de kom met de eiwitten en klop de eiwitten met een elektrische mixer stijf.
  2. Pak nu de kom met de eidooiers en voeg de Steviala Kristal en de vanille aroma hier aan toe. Klop dit met een garde tot een luchtig geheel. Voeg dan 1/2 van de amandelmeel toe aan de eidooiers en meng nog eens goed.
  3. Smelt nu in kleine steelpan de boter en zet dit even opzij. Voeg het eidooier mengsel nu toe aan de stijfgeklopte eiwitten en meng voorzichtig met een spatel of lepel door elkaar. Voeg vervolgens de bakpoeder en de overgebleven amandelmeel toe aan de kom en meng nog eens goed. Voeg tenslotte de gesmolten boter toe en roer dit door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over twee kommen en voeg het cacaopoeder toe aan een één kom en roer. Vet nu een cakevorm van ongeveer 25 cm in met boter of bekleed met een vel bakpapier. Voeg het beslag om en om toe aan de cakevorm. Bak de koolhydraatarme marmercake 35 minuten in de voorverwarmde oven! Verdeel in 12 plakjes en genieten maar.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 plakje
  • Calorieën : 190
  • Vetten : 17,6
  • Koolhydraten : 2,2
  • Eiwitten : 6,7

Vond je dit recept lekker? Neem dan ook eens een kijkje bij onze andere koolhydraatarme cake recepten!

10 Comments

  1. super cake, lekker luchtig en ziet er mooi uit. Had hem de eerste keer met vloeibare stevia gemaakt. Dit was geen succes door een bittere smaak. Toen toch de steviala kristal gebruikt en dit was vele male beter.

  2. Mary Ann

    Klopt het dat je er een hele pot stevia kristal in moet doen? de inhoud van de pot is 40 gram..

    • Quint Kames

      Beste Mary Ann,

      Ik gebruik zelf de Steviala Kristal van het merk Steviala. Deze variant is 1.5 keer zoeter dan normale tafelsuiker. Kijk goed op het etiket van de pot die jij gebruikt. Veel stevia producten hebben een hele hoge zoetwaarde, je hebt dan vaak slechts weinig nodig.

      Groet,

      Quint

  3. Astrid

    Heerlijk gelukt! Ik ga wel minder ei gebruiken de volgende keer. Dan misschien nog meer cake-achtige structuur

  4. Annelies

    De cake ziet er super uit! Is er ook een vervanger voor amandelmeel?
    Groet, Annelies

    • Quint Kames

      Beste Annelies,

      Ik ben bang dat er helaas geen geschikte vervanger is voor amandelmeel in dit recept.

      Groet,

      Quint

  5. De cake op de foto is zo mooi gerezen, de mijne is niet veranderd in hoogte nadat ik hem in de bakvorm deed. Werd hij toch wat massief/zwaar van. Heb jij tips om hem een volgende keer meer te laten rijzen?

    • Quint Kames

      Beste Manon,

      Het is een gegeven dat koolhydraatarme cakes minder rijzen dan reguliere cakes. Je kunt de cake luchtig en iets hoger krijgen door het eiwit goed op te kloppen!

      Groet,

      Quint

  6. Sisu Chou

    Hallo,

    Zou je dit ook kunnen maken zonder Stevia? Ik hou niet perse van zoet. Of stort dan de cake in elkaar?

    Groetjes Sisu

    • Quint Kames

      Hi Sisu,

      Je kunt de marmercake ook zonder zoetstof maken. Je krijgt dan wel een cake met een neutrale smaak, maar het heeft verder geen invloed op de structuur van de cake.

      Groet,

      Quint

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*