Print
Een cake met gestreept vanille en cacao uiterlijk.

Koolhydraatarme marmercake

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten

  • 6 middelgrote eieren
  • 230 gr amandelmeel
  • 80 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 65 gr boter
  • 70 gr Steviala Kristal
  • 2 tl vanille aroma
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak vervolgens 2 grote kommen en splits hierboven de eieren. Doe de eiwitten in een kom en de dooiers in de andere. Voeg een snufje zout toe aan de kom met de eiwitten en klop de eiwitten met een elektrische mixer stijf.
  2. Pak nu de kom met de eidooiers en voeg de roomkaas, Steviala Kristal en de vanille aroma hier aan toe. Klop dit met een garde tot een luchtig geheel. Voeg dan 1/2 van de amandelmeel toe en meng nog eens goed.
  3. Smelt nu in kleine steelpan de boter en zet dit even opzij. Voeg het eidooier mengsel nu toe aan de stijfgeklopte eiwitten en meng voorzichtig met een spatel of lepel door elkaar. Voeg vervolgens de bakpoeder en de overgebleven amandelmeel toe aan de kom en meng nog eens goed. Voeg ten slotte de gesmolten boter toe en roer dit door het beslag.
  4. Verdeel het beslag over twee kommen en voeg het cacaopoeder toe aan een één kom en roer. Vet nu een cakevorm van ongeveer 25 cm in met boter of bekleed met een vel bakpapier. Voeg het beslag om en om toe aan de cakevorm. Bak de koolhydraatarme marmercake 35 minuten in de voorverwarmde oven! Verdeel in 12 plakjes en genieten maar.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje
  • Calorieën: 197
  • Vetten: 17,8
  • Koolhydraten: 2,2
  • Eiwitten: 7,0
Copy link