Koolhydraatarme marsepein rol met amandelen

Koolhydraatarme marsepein

De Sint is weer in het land! Dat betekent dat we weer kunnen genieten van heerlijke Sinterklaas lekkernijen. Bij ons thuis is rond deze tijd van het jaar marsepein de absolute favoriet. Vandaar dat ik vorige week zelf koolhydraatarme marsepein heb gemaakt. Traditionele marsepein wordt gemaakt van gemalen amandelen, suiker en een beetje eiwit of water. In dit recept heb ik de suiker vervangen door Steviala Frost, een zoetstof op basis van erythritol. Hierdoor bevat de marsepein ca. 90% minder koolhydraten dan traditionele marsepein. Ik heb de marsepein aan verschillende mensen laten proeven en iedereen vond het lekker. Het verschil met normale marsepein is bijna niet te proeven!

Tips:
Ik heb gepasteuriseerd eiwit gebruikt voor de binding van de marsepein. Gebruik je liever geen rauw eiwit? Vervang het eiwit dan door een beetje water en citroensap. Met dit recept maak je een rol marsepein van 315 gr of ca. 13 kleine marsepeinballetjes van 25 gr. Je kunt de balletjes eventueel voorzien van een pure chocolade coating. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen.

Print
Koolhydraatarme marsepein rol met amandelen

Koolhydraatarme marsepein

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Totale tijd: 15
  • Porties: 315 gr marsepein 1x
  • Categorie: Snack, Dessert
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de erythritol poeder en extra fijne amandelmeel. Gebruik indien nodig een zeef om de overgebleven vliesjes in het amandelmeel te verwijderen. Voeg dan de amandel aroma en 3/4 van het eiwit toe aan de kom en kneed met de handen tot marsepein. Voeg naar behoefte extra eiwit toe, maar let op dat je het niet te nat maakt. Rol de marsepein in plasticfolie en laat 24 uur rusten in de koelkast.
  2. Smelt eventueel in een klein pannetje 80 gr pure chocolade en 20 gr roomboter om een chocolade coating te maken. Haal het pannetje na het smelten van het vuur en laat even afkoelen. Haal de marsepein dan uit de koelkast en vorm van de rol kleine balletjes. Dip de balletjes in de gesmolten chocolade en laat het op kamertemperatuur afkoelen. Je kunt de balletjes na bereiding 2-3 dagen in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 balletje zonder chocolade (25 gr)
  • Calorieën: 98
  • Vetten: 9,7
  • Koolhydraten: 1,0
  • Eiwitten: 3,3
Koolhydraatarme marsepein rol met amandelen

4 Reacties

  1. Ik heb het gemaakt, nog niet in gebak verwerkt. De smaak is heerlijk. Ik snoep iedere keer een plakje als ik in de koelkast kom. Een echte aanrader !!!

    Reageer
  2. Wat een mooi recept! Ik ga het vanmiddag meteen maken, even intrekken en Sinterklaas ( mijn man hihi) , weet niet wat hij gaat proeven . Bedankt.

    Reageer
  3. Jack van Slooten

    O ik ben blij met dit recept.
    Echt ik ga met veel moeite langs de uitstalling waar het ligt .
    Maar nu ga ik dit proberen.
    Bedankt

    Reageer
  4. Heel goede recepten,fijn dat ze gedeeld worden ,ben nu 5 kilo kwijt ,geef ook toe nog veel te zondigen ,is enige levenswijze die helpt ,doe zo voort

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*