Melkchocolade met hazelnoten.

Koolhydraatarme melkchocolade met hazelnoten

Als je een koolhydraatarm of suikervrij dieet volgt is het lastig om een melkchocolade reep te vinden zonder toegevoegd suiker. De repen die je online kunt kopen, zijn vaak kunstmatig gezoet, waardoor de smaak niet zo lekker is. Wij zijn daarom de keuken ingedoken en hebben zelf heerlijke suikervrije & koolhydraatarme melkchocolade gemaakt. Super makkelijk en leuk om te maken!

Zelf melkchocolade maken
Melkchocolade wordt gemaakt van cacaomassa, cacaoboter, melkpoeder en suiker. Het verschil met puur is dat er bij puur geen melkpoeder aan wordt toegevoegd. Door de toevoeging van melkpoeder is melkchocolade zacht van smaak. In dit recept vullen wij de melkchocolade met hazelnoten. Om de chocoladereep koolhydraatarm en suikervrij te maken vervangen wij de suiker door erythritol. Erythritol is een natuurlijke zoetstof en bevat geen calorieën en koolhydraten. Het heeft 70% de zoetkracht van suiker en dezelfde structuur als reguliere suiker. Erythritol kun je kopen in onze webwinkel. Verder heb je melkpoeder nodig, wij hebben het merk Two Cows gebruikt (verkrijgbaar bij AH en Jumbo). Om een mooie reep te kunnen maken, heb je ook een mal nodig. Wij hebben er een van bol.com gebruikt.

Tips
Met dit recept maak je 2 chocolade repen. Je kunt dit recept zo aanpassen als dat jij lekker vind. Ben je niet zo fan van hazelnoten, dan kun je ze prima vervangen door een ander koolhydraatarm product. Je kunt de chocoladereep ook maken zonder vulling. Sla dan stap 5 over en schenk het chocolademengsel in één keer in de mal. Bekijk ook ons recept voor koolhydraatarme witte chocolade met macadamia noten.

Voedingswaarden
In het recept vind je de voedingswaarden voor 1 rij ofwel 4 blokjes chocolade. Een hele reep bevat 494 kcal en 9,9 gram netto koolhydraten.

Print
Melkchocolade met hazelnoten.

Koolhydraatarme melkchocolade met hazelnoten

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 75
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 85
  • Porties: 2 repen 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Breng in een steelpannetje een laagje water aan de kook en laat op laag vuur zachtjes doorkoken. Voeg de cacaoboter toe aan een warmtebestendige kom en zet deze op het steelpannetje. Smelt de boter al roerend au bain-marie. Het smelten kan even duren.
  2. Meng ondertussen in een kom de cacaopoeder en melkpoeder goed door elkaar.
  3. Weeg de erythritol af en voeg vervolgens per eetlepel toe aan de gesmolten cacaoboter. Roer eerst even goed, voordat je de volgende eetlepel toevoegt. Voeg het cacao-melkpoeder mengsel op dezelfde manier toe aan de cacaoboter.
  4. Roer tot slot de vanille extract en het snufje zout door de boter. Voeg het mengsel toe aan een keukenmachine of blender en laat deze op een lage stand 5 minuten draaien, totdat je een glad, stroperig mengsel overhoudt.
  5. Snijd ondertussen de hazelnoten in kleine stukjes. Schenk ongeveer 60 gr van het chocolademengsel in de mal en strijk dit goed uit over de mal. Verspreid de helft van de gehakte hazelnoten over de mal en druk ze goed aan. Schenk hier nog eens 20 gr van het chocolademengsel overheen. Strijk glad en laat de chocolade een uurtje in de koelkast uitharden.
  6. Herhaal stap 5 voor de tweede reep en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: per 4 blokjes (27 gram)
  • Calorieën: 82
  • Vetten: 7,5
  • Koolhydraten: 1,6
  • Vezels: 0,7
  • Eiwitten: 1,7
Melkchocolade met hazelnoten.

2 Reacties

  1. Sarah Vanderhaeghe

    Ik heb het net gemaakt. Alles goed gelukt! Toen ik proefde vond ik de korrelige structuur van de erythritol sterk aanwezig. Hoe kan ik dit de volgende keer voorkomen?

    Reageer
    • Hi Sarah,

      Wat leuk dat je de chocolade hebt gemaakt. Je kunt eventueel de erythritol fijnmalen tot poeder, zo weet je zeker dat het goed oplost in de cacaoboter. Helaas houdt je altijd een beetje een korrel, om chocolade te maken die helemaal glad is, heb je echt professionele apparatuur nodig :(. Ik hoop dat het wel heeft gesmaakt!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*