Koolhydraatarme mini cheesecakes met blauwe bessen.

Koolhydraatarme mini cheesecakes

Elke zondag delen wij op onze site een lekker koolhydraatarm bakrecept. Van chocolate chip koekjes tot kokosmakronen of appeltaart. Elke week verassen we jullie weer met een nieuw recept. Dit keer hebben wij deze heerlijke koolhydraatarme mini cheesecakes gemaakt. Deze mini cheesecakes hebben alles in huis om je zoete cravings te stillen. De romige smaak en structuur van de roomkaas gaat perfect samen met de friszoete smaak van de blauwe bessen. Doordat wij de bloem hebben weggelaten en de suiker hebben vervangen door zoetstof zijn deze muffins koolhydraatarm, keto en glutenvrij. Verantwoord genieten dus!

Tips:
Je kunt dit basisrecept voor koolhydraatarme mini cheesecakes naar wens aanpassen of aanvullen. Zo kun je de blauwe bessen eventueel vervangen door pure chocolade, frambozen, aardbeien of noten. De mini cheescakes zijn lekker om te eten als snack of als dessert met een kopje koffie of thee. Je kunt de mini cheesecakes na het bakken maximaal 2 dagen in de koelkast bewaren of langer in de vriezer. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten.

Print
Koolhydraatarme mini cheesecakes met blauwe bessen.

Koolhydraatarme mini cheesecakes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 10 mini cheesecakes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

  • 425 gr roomkaas
  • 50 gr Steviala Frost
  • 2 kleine eieren
  • 1/4 tl xanthaangom
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 75 g blauwe bessen
  • 30 gr geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomkaas uit de koelkast en laat het op kamer temperatuur komen. Voeg de zachte roomkaas toe aan een grote kom en klop het met een elektrische mixer romig. Voeg vervolgens de eieren, Steviala Frost, xanthaangom en vanille aroma toe aan de kom. Klop het geheel met een elektrische mixer tot een glad beslag.
  2. Voeg de blauwe bessen en geschaafde amandelen toe aan de kom en spatel dit voorzichtig door het beslag. Pak nu een muffinvorm en bekleed deze met 10 papieren muffinvormpjes. Verdeel het beslag over de 10 vormpjes en schuif de muffinvorm in de oven.
  3. Bak de mini cheesecakes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cheesecakes na het bakken minimaal een half uur afkoelen op kamer temperatuur en daarna in de koelkast. Serveer de mini cheesecakes koud. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini cheesecake
  • Calorieën: 131
  • Vetten: 11,3
  • Koolhydraten: 2,7
  • Eiwitten: 4,0

2 Reacties

  1. Wat wordt er bedoeld met roomkaas?

    • Quint Kames

      Hi Miet,

      Ik heb zelf de roomkaas van het merk Philadelphia gebruikt, maar je kunt het recept ook maken met volvette zuivelspread van het huismerk.

      Groetjes,

      Quint

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*