Print
Koolhydraatarme mini cheesecakes met blauwe bessen.

Koolhydraatarme mini cheesecakes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 10 mini cheesecakes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingredi├źnten

  • 425 gr roomkaas
  • 50 gr Steviala Frost
  • 2 kleine eieren
  • 1/4 tl xanthaangom
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 75 g blauwe bessen
  • 30 gr geschaafde amandelen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de roomkaas uit de koelkast en laat het op kamer temperatuur komen. Voeg de zachte roomkaas toe aan een grote kom en klop het met een elektrische mixer romig. Voeg vervolgens de eieren, Steviala Frost, xanthaangom en vanille aroma toe aan de kom. Klop het geheel met een elektrische mixer tot een glad beslag.
  2. Voeg de blauwe bessen en geschaafde amandelen toe aan de kom en spatel dit voorzichtig door het beslag. Pak nu een muffinvorm en bekleed deze met 10 papieren muffinvormpjes. Verdeel het beslag over de 10 vormpjes en schuif de muffinvorm in de oven.
  3. Bak de mini cheesecakes 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cheesecakes na het bakken minimaal een half uur afkoelen op kamer temperatuur en daarna in de koelkast. Serveer de mini cheesecakes koud. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 mini cheesecake
  • Calorie├źn: 131
  • Vetten: 11,3
  • Koolhydraten: 2,7
  • Eiwitten: 4,0
Copy link