Mini worstenbroodjes met fatheaddeeg.

Koolhydraatarme mini worstenbroodjes

Mini worstenbroodjes zijn bij ons thuis een onmisbaar onderdeel van het kerstontbijt of de kerstbrunch. Vroeger als kind maakte ik ze altijd met kant-en-klare plakjes bladerdeeg. Tegenwoordig maak ik ze met koolhydraatarm kaasdeeg. Deze variant is ook super lekker en bijna niet te onderscheiden van de traditionele worstenbroodjes. Daarbij zijn deze worstenbroodjes gemaakt van kaasdeeg laag in koolhydraten en glutenvrij!

Koolhydraatarme worstenbroodjes maken
Deze koolhydraatarme mini worstenbroodjes hebben we gemaakt met kaasdeeg, ook wel fathead deeg genoemd. Dit is deeg gemaakt van geraspte mozzarella, roomkaas en amandelmeel. Het deeg lijkt qua structuur een beetje op pizzadeeg en het heeft een heerlijke hartige kaassmaak. We hebben het deeg eerder gebruikt voor een koolhydraatarme pizza, knoflookbrood en foccacia! Verder hebben we de broodjes op traditionele wijze bereid met cocktailworstjes en gedecoreerd met eigeel.

Tips
Zorg ervoor dat je het fathead deeg goed uitrolt tussen het bakpapier. Hoe dunner hoe knapperiger je worstenbroodjes worden. Als het deeg niet mee wilt werken kun je het even kort opwarmen in de magnetron. De worstenbroodjes kun je na bereiding in de koelkast bewaren of eventueel invriezen. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack recepten.

Print
Mini worstenbroodjes met fatheaddeeg.

Koolhydraatarme mini worstenbroodjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 22 worstenbroodjes 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 25 gr roomkaas
  • 55 gr amandelmeel
  • 1 middelgroot ei, gesplitst
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 blikje cocktailworstjes (400 gr)
  • optioneel: handje sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de geraspte mozzarella en roomkaas toe aan een grote hittebestendige kom. Plaats de kom in de magnetron en verwarm de kaas 30 seconden. Roer vervolgens even en verwarm dan nog eens 30 seconden, totdat de kaas is gesmolten.
  2. Splits ondertussen de eieren boven twee kommetjes. Het eiwit in een kommetje en de dooier in de andere. Pak nu een mengkom en voeg hier de amandelmeel en bakpoeder aan toe. Haal de gesmolten kaas uit de magnetron en voeg dit al roerend toe aan de kom met de mengkom.
  3. Kneed het deeg nu met de handen goed door elkaar en voeg tijdens het kneden het eiwit toe. Voeg als het deeg te nat is een beetje amandelmeel toe. Pak nu twee vellen bakpapier en leg de deegbal hier tussen. Rol het deeg uit met een deegroller tot een brede en dunne plak.
  4. Snijd van het deeg 6 lange stroken en snijd elke strook in 2 stukken. Snijd vervolgens elk stukje  diagonaal doormidden om een driehoekje te vormen. Laat vervolgens het blikje met de cocktailworstjes uit lekken.
  5. Leg op elk driehoekje deeg een cocktailworstje en rol op als een croissantje. Leg de mini worstenbroodjes op een bakplaat en bestrijk de broodjes met de geklutste eierdooier. Bestrooi eventueel met sesamzaad voor extra smaak.
  6. Als je stukjes deeg overhoudt kun je dit even kort opwarmen in de magnetron en vervolgens weer tussen bakpapier uitrollen. Bak de worstenbroodjes ca. 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met je favoriete dipsaus en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 worstenbroodje (1/22)
  • Calorieën: 56
  • Vetten: 4,4
  • Koolhydraten: 0,5
  • Eiwitten: 3,6
Mini worstenbroodjes met fatheaddeeg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*