Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Mini worstenbroodjes met fatheaddeeg.

Koolhydraatarme mini worstenbroodjes

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 22 worstenbroodjes 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Ingrediënten

Schaal
  • 150 gr geraspte mozzarella
  • 25 gr roomkaas
  • 55 gr amandelmeel
  • 1 middelgroot ei, gesplitst
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 blikje cocktailworstjes (400 gr)
  • optioneel: handje sesamzaad

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg de geraspte mozzarella en roomkaas toe aan een grote hittebestendige kom. Plaats de kom in de magnetron en verwarm de kaas 30 seconden. Roer vervolgens even en verwarm dan nog eens 30 seconden, totdat de kaas is gesmolten.
  2. Splits ondertussen de eieren boven twee kommetjes. Het eiwit in een kommetje en de dooier in de andere. Pak nu een mengkom en voeg hier de amandelmeel en bakpoeder aan toe. Haal de gesmolten kaas uit de magnetron en voeg dit al roerend toe aan de kom met de mengkom.
  3. Kneed het deeg nu met de handen goed door elkaar en voeg tijdens het kneden het eiwit toe. Voeg als het deeg te nat is een beetje amandelmeel toe. Pak nu twee vellen bakpapier en leg de deegbal hier tussen. Rol het deeg uit met een deegroller tot een brede en dunne plak.
  4. Snijd van het deeg 6 lange stroken en snijd elke strook in 2 stukken. Snijd vervolgens elk stukje  diagonaal doormidden om een driehoekje te vormen. Laat vervolgens het blikje met de cocktailworstjes uit lekken.
  5. Leg op elk driehoekje deeg een cocktailworstje en rol op als een croissantje. Leg de mini worstenbroodjes op een bakplaat en bestrijk de broodjes met de geklutste eierdooier. Bestrooi eventueel met sesamzaad voor extra smaak.
  6. Als je stukjes deeg overhoudt kun je dit even kort opwarmen in de magnetron en vervolgens weer tussen bakpapier uitrollen. Bak de worstenbroodjes ca. 18-20 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met je favoriete dipsaus en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 worstenbroodje (1/22)
  • Calorieën: 56
  • Vetten: 4,4
  • Koolhydraten: 0,5
  • Eiwitten: 3,6