New York cheesecake

Koolhydraatarme New York cheesecake

Een puntje New York cheekecake, wie houdt er niet van? Een basisrecept voor deze klassieke cheesecake ontbrak nog op onze site. Gelukkig is dat nu verleden tijd! Anne heeft voor ons de lekkerste koolhydraatarme New York cheesecake gemaakt. De simpele smaken van vanille en roomkaas in combinatie met een zachte structuur maakt deze taart onweerstaanbaar!

New York cheesecake maken
Deze klassieke cheesecake is super makkelijk om te maken. De bodem maak je als eerst en bak je even voor. De bodem heeft een simpele basis van 4 ingrediënten, namelijk amandelmeel, kokosmeel, roomboter en erythritol. Terwijl deze staat af te koelen, kun je alvast starten met de vulling. De vulling heeft een romige smaak van mascarpone, roomkaas en vanille. In dit recept is gekozen voor Steviala Sweet & Vanilla, maar je kunt dit vervangen door andere koolhydraatarme stropen. Daarnaast is voor de vulling gekozen voor mascarpone en roomkaas, echter kun je er voor kiezen om het volledig te maken met roomkaas, of vervang de mascarpone voor bijvoorbeeld ricotta.

Tips
Je kunt eventueel een beetje gelatinepoeder toevoegen aan het beslag. Hierdoor krijgt de cheesecake een stevigere structuur en kun je makkelijker puntjes snijden. Verder kun je eventueel een topping toevoegen, zoals suikervrije poeder’suiker’ of onze chiazaadjam. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere taart recepten.

Print
New York cheesecake

Koolhydraatarme New York cheesecake

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 20
  • Kooktijd: 60
  • Totale tijd: 80
  • Porties: 12 puntjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Amerikaans

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Vulling


Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Voeg alle ingrediënten voor de bodem toe aan een mengkom en mix of kneed dit tot een glad beslag. Bekleed een taartvorm of springvorm (24 cm) met een vel bakpapier.
  2. Bak de bodem ca. 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. De bodem is klaar als hij mooi goudbruin is gekleurd. Laat de bodem buiten de oven afkoelen.
  3. Verlaag de oventemperatuur nu naar 150 graden. Pak een grote kom en voeg hier alle ingrediënten voor de vulling aan toe. Klop dit vervolgens ca. 2 minuten met een elektrische mixer romig op. Verdeel de vulling vervolgens over de afgekoelde bodem.
  4. Plaats een ovenschaal of bakplaat gevuld met 200 ml water onder in de oven. Plaats nu de springvorm in het midden van de oven op een rooster. Bak de cheesecake 60 minuten in de voorverwarmde oven (150 graden).
  5. Als de cheesecake klaar is zet je de oven uit en laat je de ovendeur op een kiertje staan. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet daarne ca. 4 tot 6 uur in de koelkast. Of het liefst een gehele nacht. Snijd .. in stukjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/12)
  • Calorieën: 264
  • Vetten: 24,9
  • Koolhydraten: 2.3
  • Eiwitten: 6,5
New York cheesecake

1 reactie

  1. Erg lekker. Van mij mag de vulling iets dikker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*