Granola gemaakt van noten en rozenwater.

Koolhydraatarme noten granola

Een bakje yoghurt met vers fruit en knapperige granola is een lekkere, makkelijke en voedzame start van de dag. Granola is er in verschillende soorten en smaken. Voor deze koolhydraatarme versie maken we een granola op basis van vijf soorten noten. Daarnaast voegen we rozenwater en kardemom toe voor een frisse, rozige smaak, lekker bij dit seizoen!

Zelf granola maken

We gebruiken voor deze granola een zak met voorgemengde noten die walnoten, hazelnoten, amandelen, paranoten en pecannoten bevatten . Al deze noten zijn laag in koolhydraten dus let er bij je verpakking goed op welke noten gebruikt zijn. Hou er rekening mee dat bijvoorbeeld cashewnoten hoger in koolhydraten zijn. Je kunt het ook bij minder verschillende soorten noten houden. Naast de noten gebruiken we voor de granola ook pitten, zaden en kokosvlokken.

Om de granola te laten plakken en krokant te krijgen heb je voldoende natte ingrediënten nodig. Hiervoor gebruiken we kokosolie en een eiwit. Het eiwit moet eerst goed opgeklopt worden voordat je deze toevoegt. Het eiwit is echt onmisbaar voor een krokante, koolhydraatarme granola. Voor de smaak gebruiken we amandelpasta en rozenwater. Gebruik niet te veel van het rozenwater want de smaak is erg overheersend.

Variatietips

Je kunt aan de granola ook nog wat gevriesdroogd rood fruit toevoegen om de granola net wat meer kleur te geven zodat het ook lijkt op een rozen granola. Voeg niet te veel toe want het bevat snel veel koolhydraten. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme ontbijtrecepten.

Print
Granola gemaakt van noten en rozenwater.

Koolhydraatarme noten granola

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: ca. 450 gram
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
  2. Doe de noten in een keukenmachine en meng een paar keer, totdat de noten wat kleiner zijn. Doe de noten vervolgens in een kom.
  3. Voeg de zonnebloempitten, lijnzaad, eiwitpoeder, kokosvlokken, kardemom en snufje zout toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg vervolgens het rozenwater, de kokosolie en de amandelpasta toe. Klop in een aparte kom het eiwit luchtig en schep dit door de granola. Voeg eventueel wat erythritol naar smaak toe als je een ongezoet eiwitpoeder gebruikt.
  5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de granola over de plaat. Bak de granola 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de granola volledig afkoelen en breek in kleinere stukjes indien gewenst. Bewaar de granola in een afgesloten weckpot.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 30 gram
  • Calorieën: 203
  • Vetten: 18,4
  • Koolhydraten: 1,8
  • Vezels: 2,6
  • Eiwitten: 6,4
Granola gemaakt van noten en rozenwater.

2 Reacties

  1. heerlijk altijd. zo kan ik genieten van Yoghurt met de noten granola

    Reageer
  2. Meerder keren al een portie gemaakt! Heerlijk.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*