Print
Granola gemaakt van noten en rozenwater.

Koolhydraatarme noten granola

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: ca. 450 gram
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
  2. Doe de noten in een keukenmachine en meng een paar keer, totdat de noten wat kleiner zijn. Doe de noten vervolgens in een kom.
  3. Voeg de zonnebloempitten, lijnzaad, eiwitpoeder, kokosvlokken, kardemom en snufje zout toe en meng alles goed door elkaar.
  4. Voeg vervolgens het rozenwater, de kokosolie en de amandelpasta toe. Klop in een aparte kom het eiwit luchtig en schep dit door de granola. Voeg eventueel wat erythritol naar smaak toe als je een ongezoet eiwitpoeder gebruikt.
  5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de granola over de plaat. Bak de granola 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de granola volledig afkoelen en breek in kleinere stukjes indien gewenst. Bewaar de granola in een afgesloten weckpot.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 30 gram
  • Calorieën: 203
  • Vetten: 18,4
  • Koolhydraten: 1,8
  • Vezels: 2,6
  • Eiwitten: 6,4

22 reviews