Koolhydraatarme ontbijtpap

Vandaag deel ik met jullie een recept voor koolhydraatarme ontbijtpap, een heerlijke koolhydraatarme vervanger voor brinta of havermoutpap. Deze ontbijtpap is vezelrijk, glutenvrij, lactosevrij, vegan en suikervrij. De ontbijtpap heb ik gemaakt met amandelmeel, lijnzaadmeel, chiazaad en amandelmelk. De kaneel, kokoschips, vanille aroma en erythritol geven de pap een lekker smaakje. Maak je ontbijtpap nog lekkerder door toppings toe te voegen. Ik heb zelf als topping frambozen, amandelschaafsel en kokosrasp aan de ontbijtpap toegevoegd. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie plaatsen.

Tip: bekijk ook ons recept voor koolhydraatarme kokospap.

Print

Koolhydraatarme ontbijtpap

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 schaaltje 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de amandelmeel, kokoschips, lijnzaadmeel, chiazaad, erythritol, kaneel en zout.
  2. Giet vervolgens de amandelmelk en vanille aroma in een steelpannetje en voeg hier de droge ingrediënten uit de kom aan toe. Breng de inhoud van het pannetje boven een hoog vuur aan de kook.
  3. Verlaag het vuur als de pap kookt en laat het 1 minuut sudderen. Let op dat je het niet te lang kook, want dan wordt de pap te dik. Haal het pannetje na het koken van het vuur en laat het 3 minuten afkoelen.
  4. Doe de pap in een kommetje en garneer eventueel met noten, fruit en kokorasp. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 386
  • Vetten: 32,5
  • Koolhydraten: 4,8
  • Vezels: 12,4
  • Eiwitten: 11,1

8 Reacties

  1. Joke de Graaf

    Leuk en interessant je ontbijtpap maar voor mensen met een trage schildklier is het niet goed amandelprodukten en lijnzaad.Wel jammer misschien een alternatief?

  2. oh heerlijk die koolhydraatarme pap! Ik heb er geweldig van genoten! Heerlijk een warme pap voor het ontbijt! Super, dank je wel, leuk recept dat is zeker om te herhalen en te bewaren

  3. Kun je dit ook een avond van te voren maken en de volgende dag koud eten ivm werk?

  4. Christina

    Erg lekker recept! Ook fijn makkelijk te maken! Omdat ik even geen erythritol of kristal sweet in huis had, heb ik dat weggelaten. Ik miste het niet, voor de smaak had ik er wat meer vanille, kaneel en een lepel kokosrasp in gedaan.
    Ik vroeg me nog af: wat is de ‘drizzle’ die er op de foto overheen gegoten is?

    • Quint Kames

      Hi Christina,

      Bedankt voor je reactie. Leuk om te horen dat het gelukt is om het recept te maken. Als decoratie had ik een beetje notenboter over de pap gedaan.

      Groetjes,

      Quint

  5. Wat een heerlijk papje! Ik maak het nu dagelijks, dank!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*