Koolhydraatarme ontbijtpap

Vandaag deel ik met jullie een recept voor koolhydraatarme ontbijtpap, een heerlijke koolhydraatarme vervanger voor brinta of havermoutpap. Deze ontbijtpap is vezelrijk, glutenvrij, lactosevrij, vegan en suikervrij. De ontbijtpap heb ik gemaakt met amandelmeel, lijnzaadmeel, chiazaad en amandelmelk. De kaneel, kokoschips, vanille aroma en erythritol geven de pap een lekker smaakje. Maak je ontbijtpap nog lekkerder door toppings toe te voegen. Ik heb zelf als topping frambozen, amandelschaafsel en kokosrasp aan de ontbijtpap toegevoegd. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie plaatsen.

Tip: bekijk ook ons recept voor koolhydraatarme kokospap.

Print

Koolhydraatarme ontbijtpap

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5
  • Kooktijd: 5
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 1 schaaltje 1x
  • Categorie: Ontbijt

Schaal

Ingrediënten


Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de amandelmeel, kokoschips, lijnzaadmeel, chiazaad, erythritol, kaneel en zout.
  2. Giet vervolgens de amandelmelk en vanille aroma in een steelpannetje en voeg hier de droge ingrediënten uit de kom aan toe. Breng de inhoud van het pannetje boven een hoog vuur aan de kook.
  3. Verlaag het vuur als de pap kookt en laat het 1 minuut sudderen. Let op dat je het niet te lang kook, want dan wordt de pap te dik. Haal het pannetje na het koken van het vuur en laat het 3 minuten afkoelen.
  4. Doe de pap in een kommetje en garneer eventueel met noten, fruit en kokorasp. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 386
  • Vetten: 32,5
  • Koolhydraten: 4,8
  • Vezels: 12,4
  • Eiwitten: 11,1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*