Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Oosterse salade met tonijn en groente.

Koolhydraatarme Oosterse salade met tonijn

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 2 review(s)
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Totale tijd: 10
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Lunch, Diner
  • Method: Oosters

Ingrediënten

Schaal
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 1/2 komkommer
  • 4 el tamari of sojasaus
  • sap van 1/2 limoen
  • 1/2 of 1 tl chilivlokken, naar smaak
  • 2 el sesamolie
  • 100 gr (baby)spinazie
  • 40 gr taugé (optioneel)
  • 2 blikjes tonijn (op basis van olijfolie)
  • 20 gr amandelen, gehakt
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika in reepjes en avocado in blokjes. Schil de rode ui en snijd in ringen. Snijd ook de komkommer in plakjes of met een spiraalsnijder in sliertjes.
  2. Maak de dressing door de tamari of sojasaus te mengen met het sap van een halve limoen, chilivlokken, sesamolie en eventueel wat peper en zout.
  3. Was de spinazie en verdeel over 2 borden. Schenk een beetje dressing door de spinazie en meng goed.
  4. Verdeel gesneden groente en eventueel wat taugé over de 2 borden spinazie. Giet de olie van het blikje tonijn af en voeg de tonijn toe.
  5. Schep de dressing over de salade en garneer de salade met wat gehakte amandelen, chilivlokken, peper en zout.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 van het totaal
  • Calorieën: 501
  • Vetten: 37,7
  • Koolhydraten: 6,1
  • Vezels: 5,5
  • Eiwitten: 30,9