Koolhydraatarme oranje cheesecake.

Koolhydraatarme oranje cheesecake bites

De kleur oranje kan maar één ding betekenen, het is bijna Koningsdag. Op deze feestdag genieten we van allerlei oranje lekkernijen. Deze cheesecake bites zijn een lekker, koolhydraatarm alternatief voor de oranje tompoucen. Met een perzikcurd als topping, krijgt deze cheesecake zijn oranje kleur.

Hoe maak je deze oranje cheesecake bites?

Deze cheesecake bites bestaan uit drie lagen: een zachte bodem, smeuïge vulling en fruitige topping. De bodem maken we van amandelmeel en pecannoten meel. Pecannoten Meel maak je heel gemakkelijk zelf door de pecannoten in een keukenmachine te vermalen. Je kunt ook andere noten gebruiken, zoals hazelnoten, macadamianoten of walnoten. Verdeel het deeg van de bodem over de hele bakvorm en maak een opstaand randje waar je de cheesecake vulling inschenkt.

We maken de vulling met roomkaas, kokosyoghurt en ei. De kokosyoghurt zorgt voor een subtiele kokossmaak en maakt het lekker romig. Als je geen fan bent van kokos, kun je deze vervangen door Griekse yoghurt. Voor de zoetstof in de vulling gebruiken we de poedervorm van erythritol (Sukrin Icing). Gewone erythritol kan de vulling korrelig maken, daarom geven we de voorkeur aan de poedervorm.

Het geheim van de oranje topping

We maken de oranje topping van een perzikcurd. Curd is een soort glazuur maar dan gemengd met boter waardoor deze wat voller en dikker van structuur is. De perzik kan zowel vers als bevroren zijn. We hebben zelf de bevroren perzik gebruikt, omdat verse perzik nu niet goed verkrijgbaar is. Als je de bevroren variant gebruikt, laat deze dan even ontdooien. Perzik is nu vers nog niet goed verkrijgbaar. We maken de perzik curd egaal en glad door het met een staafmixer te mengen en door een zeef te halen. De perzik geeft op zichzelf al een oranje kleur, maar om het een diep oranje kleur te geven, heb je oranje kleurstof nodig. Je hebt hier maar een hele kleine hoeveelheid voor nodig.

Bereidingstip

Als de bovenkant van de cheesecake te snel bruin wordt, leg er dan gedurende de laatste 20 minuten aluminiumfolie overheen. Hierdoor kan de cheesecake van binnen blijven garen zonder dat de bovenkant verder verkleurt. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer koningsdag inspiratie ook ons recept voor oranje koeken!

Print
Koolhydraatarme oranje cheesecake.

Koolhydraatarme oranje cheesecake bites

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 30
  • Kooktijd: 65
  • Totale tijd: 335
  • Porties: 9 stukjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Bodem

Cheesecake vulling

Perzik curd


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Bodem. Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden.
  2. Bekleed een bakblik van minimaal 20×20 cm of maximaal 24×24 cm met bakpapier en vet de zijkanten in met boter.
  3. Smelt de boter in een pannetje en maal ondertussen de pecannoten fijn. Meng in een kom pecannotenmeel met amandelmeel, erythritol, arrowroot en een snufje zout goed door elkaar.
  4. Schenk de gesmolten boter bij het meel en kneed met je handen tot een bal. Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en maak ook een opstaand randje van ca. 0,5 cm hoog. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag na het bakken de oventemperatuur naar 165 graden en laat de bodem afkoelen.
  5. Cheesecake vulling. Meng voor de vulling de Sukrin Icing, vanille extract en de roomkaas goed door elkaar. Gebruik hiervoor een elektrische mixer. Voeg de arrowroot en snufje zout toe en meng nog eens goed.
  6. Voeg vervolgens tijdens het mixen 1 voor 1 de eieren toe en op het eind ook de (kokos)yoghurt.
  7. Schep het beslag over de gebakken bodem en bak nog eens 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven (165 graden). Dek evt. de laatste 20 minuten de vorm af met aluminiumfolie, zodat hij niet te donker kleurt.
  8. Zet de oven na het bakken uit en laat 5 minuten in de oven staan. Laat daarna afkoelen en snijd voorzichtig de zijkanten los. Haal de vorm los en leg de cheesecake vervolges op een koelrek en laat afkoelen. Zet dan in de koelkast en laat de cheesecake minimaal 4 uur opstijven.
  9. Perzik curd. Ga als de cheesecake 1 uur in de koelkast heeft gestaan aan de slag met de topping. Laat de perzik ontdooien.
  10. Voeg het ei, het eigeel, Sukrin Icing, en snufje zout toe aan een steelpan. Meng met een spatel door elkaar. Voeg de ontdooide perzik toe en zet op een laag vuur.
  11. Verwarm de ingrediënten al roerend ca. 15 minuten, totdat de perzik zacht is. Voeg op het eind de kleurstof toe en roer goed door.
  12. Haal het perzikmengsel door een zeef. Je houdt dan een oranje mengsel over zonder klontjes.
  13. Snijd de boter in blokjes en roer dit door het warme perzikmengsel, totdat het is gesmolten. Leg vershoudfolie op de perzikcurd (het is belangrijk dat het folie contact maakt met de curd, zodat het niet uithardt. Zet de curd op deze manier 2 uur in de koelkast.
  14. Haal de cheesecake en de perzikcurd uit de koelkast. Schenk de perzikcurd op de cheesecake en verdeel het met een spatel over de hele cheesecake. Zet terug in de koelkast voor een uur.
  15. Snijd in 9 stukken en genieten maar!

 

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stuk (1/9 van het totaal)
  • Calorieën: 394
  • Vetten: 37,1
  • Koolhydraten: 4,6
  • Vezels: 2
  • Eiwitten: 9,5
Koolhydraatarme oranje cheesecake.

2 Reacties

  1. Vandaag de cheesecake gemaakt, maar had geen oranje kleurstof. Veel werk, maar smaakte heerlijk! Wel machtig, dus ga de helft invriezen.

    Reageer
    • judith jacobs

      afgelopen zaterdag gemaakt, kon het gisteren dan eindelijk proeven. was heerlijk. helft van de taart in de vriezer gedaan.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*