Koolhydraatarme koeken met oranje glazuur.

Koolhydraatarme oranje koeken

Pasen ligt net achter ons en de volgende feestdag staat al voor de deur: Koningsdag. De verjaardag van onze koning wordt in het hele land uitbundig gevierd. Iedereen kleedt zich in het oranje en onze baksels krijgen een oranje tint. Speciaal voor deze feestelijke dag komen wij met een nieuwe versie op onze koolhydraatarme roze koeken, namelijk de oranje koeken.

Hoe maak je deze oranje koeken?

We gebruiken voor dit recept een grote muffinvorm met een diameter van 6,5 cm onder en 8,5 cm boven om de koeken in te bakken. Dit zorgt ervoor dat de koeken mooi rond worden en niet te hoog. Vergeet de muffinvorm niet goed in te vetten, want anders krijg je de koeken er niet uit. De muffinvorm gaat in de oven met een bakplaat op de vorm. Dit doen we om te voorkomen dat de koeken te veel rijzen en veranderen in cakejes. Verwijder de plaat na 15 minuten, zodat de koeken nog mooi goudbruin kunnen kleuren.

Voor de frosting gebruiken we wortelsap en oranje kleurstof. De oranje kleurstof is optioneel, maar dit geeft de koeken net een diepe oranje kleur. Je kunt hiervoor ook extra wortelsap gebruiken, maar dit geeft wel een iets sterkere wortelsmaak aan de frosting. Proef dus eerst voordat je meer toevoegt.

Bereidingstip

Wil je dit recept maken zonder muffinvorm? Gebruik dan het recept van onze koolhydraatarme roze koeken. Hierbij gebruiken we een spuitzak om de koeken te vormen. Vervolgens kun je dit recept gebruiken voor de frosting!

Print
Koolhydraatarme koeken met oranje glazuur.

Koolhydraatarme oranje koeken

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 6 oranje koeken 1x
  • Categorie: Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten

Koeken

Oranje frosting


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden.
  2. Snijd de boter in blokjes en doe samen met de erythritol in een kom. Mix met een mixer tot een romig geheel.
  3. Voeg de vanille-extract, citroensap, citroenrasp toe, en mix nogmaals. Voeg dan de eieren toe en meng tot een glad geheel.
  4. Voeg het amandelmeel, bakpoeder, arrowroot en snufje zout toe. Mix tot een glad beslag.
  5. Vet een grote muffinvorm met 6 vormpjes in.
  6. Schep het beslag in de muffinvormpjes en druk plat. Zet de muffinvorm met daarop een bakplaat, of andere plaat om de vorm af te dekken in de voorverwarmde oven. Bak de koeken 15 minuten.
  7. Haal de bakplaat van de muffinvorm af en laat nog 10 minuten verder bakken.
  8. Haal de koeken uit de oven en laat afkoelen. Haal de koeken voorzichtig uit de houder en laat ze verder afkoelen op een koelrek.
  9. Meng de ingrediënten voor de frosting met elkaar. Verdeel de frosting over de koeken en laat het helemaal hard worden.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koek
  • Calorieën: 227
  • Vetten: 21,7
  • Koolhydraten: 2,9
  • Vezels: 1,9
  • Eiwitten: 4,2
Koolhydraatarme koeken met oranje glazuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*