Een stapel heerlijke koolhydraatarme pannenkoeken.

Koolhydraatarme pannenkoeken

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm lunch of ontbijtgerecht, koolhydraatarme pannenkoeken. De koolhydraatarme pannenkoeken zijn gemaakt van eieren, kokosmeel, arrowroot en melk. Arrowroot is een bindmiddel gemaakt van het zetmeel van de pijlwortelplant en geeft de pannenkoeken een meer een knapperige structuur. Met dit recept maak je ongeveer acht dunne koolhydraatarme pannenkoeken. Een portie staat gelijk aan twee pannenkoeken. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Tip: maak je zelfgemaakte koolhydraatarme pannenkoeken nog lekkerder door een van de calorievrije sauzen van walden farms erbij te serveren. Bekijk de sauzen van walden farms in onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl

Print
Een stapel heerlijke koolhydraatarme pannenkoeken.

Koolhydraatarme pannenkoeken

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 15 minutes
  • Totale tijd : 20 minutes
  • Porties: 8 pannenkoeken
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 110 ml water of melk
  • 2 el kokosmeel
  • 1 el arrowroot of tapioca
  • 1 el kokosolie of boter
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1/4 tl zout
  • optioneel: kaneel naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de kokosmeel, arrowroot en zout. Klop in een andere kom de eieren samen met de water/melk, kokosolie/boter en vanille aroma.
  2. Voeg al roerend het vloeibare mengsel bij het droge mengsel en klop totdat er geen klontjes meer zijn. Laat het mengsel 10 minuten staan, zodat de kokosmeel vocht kan opnemen.
  3. Vet een koekenpan in met een boter of olie en verwarm boven een middelhoog vuur. Doe vervolgens 3 eetlepels van het beslag in de pan en verspreid het beslag gelijkmatig. Bak de pannenkoek ongeveer 4 minuten op de ene zijde. draai de pannenkoek dan om met een spatel en bak de andere kant ongeveer 1 tot 2 minuten. Herhaal deze stap totdat al het beslag op is en je ongeveer 8 pannenkoeken hebt gebakken.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 2 pannenkoeken
  • Calorieën : 88
  • Vetten : 4,8
  • Koolhydraten : 4,4
  • Eiwitten : 6,0

7 Comments

  1. Heerlijke pannenkoeken. Zowel voor hartig als zoet beleg. Mijn advies is om de eieren niet te koud te gebruiken anders gaat de kokosolie te veel klonteren.

  2. suzanne

    heerlijk ,voor gans de familie ,top

  3. Hanneke Nauta

    Smaakte prima! Maar toch ietwat droog, in vergelijking met een pannenkoek die van bv een mix voor pannenkoeken wordt gebakken. Kan ik dit oplossen door de volgende keer bv een extra ei of wat extra vocht toe te voegen? Want dit ga ik zeker nog een keer proberen. Bij voorbaat dank voor uw antwoord!

    • Quint Kames

      Beste Hanneke,

      Een koolhydraatarme pannenkoek zal helaas nooit precies hetzelfde smaken als een reguliere pannenkoek. Als u opzoek bent naar een een iets vochtigere pannenkoek raad ik aan om onze koolhydraatarme crêpe recept te proberen!

      Groet,

      Quint

  4. Sasha Gaander

    Ik heb ze net gemaakt en ik vind ze redelijk smaken, wat ik eraan mis is een licht zoete smaak (volg. Keer voeg ik een paar eetlepels erytritol toe) en ik vind ze iets teveel naar ei smaken. Denk je dat het met 1 ei minder ook nog lukt? Om ze minder droog te maken heb ik er er klein beetje boter op laten smelten, lekker met Sucrin stroop of suikervrije aardbeienjam.
    In elk geval smaken ze beter dan koolhydraatarme pannenkoeken met amandelmeel.
    Bedankt voor je recept!

  5. heerlijk! Heb t een klein beetje aangepast. Heb geen kokosolie, dus 1 el boter gesmolten en i.p.v. vanille aroma 1tl vanillesuiker. Wellicht iets meer koolhydraten maar nog altijd minder dan een normale☺️

    • Ohja en ik had het droge mengsel beetje bij beetje bij t vloeibare gedaan, dan klontert t helemaal niet.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*