Een stapel heerlijke koolhydraatarme pannenkoeken.

Koolhydraatarme pannenkoeken

Introductie:

Een lekker koolhydraatarm lunch of ontbijtgerecht, koolhydraatarme pannenkoeken. De koolhydraatarme pannenkoeken zijn gemaakt van eieren, kokosmeel, arrowroot en melk. Arrowroot is een bindmiddel gemaakt van het zetmeel van de pijlwortelplant en geeft de pannenkoeken een meer een knapperige structuur. Met dit recept maak je ongeveer acht dunne koolhydraatarme pannenkoeken. Een portie staat gelijk aan twee pannenkoeken. Plaats onderaan de pagina een reactie als je vragen of opmerkingen hebt over het recept!

Tip: maak je zelfgemaakte koolhydraatarme pannenkoeken nog lekkerder door een van de calorievrije sauzen van walden farms erbij te serveren. Bekijk de sauzen van walden farms in onze eigen webshop Lowcarbcenter.nl

Print
Een stapel heerlijke koolhydraatarme pannenkoeken.

Koolhydraatarme pannenkoeken

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 5 minutes
  • Kooktijd: 15 minutes
  • Totale tijd : 20 minutes
  • Porties: 8 pannenkoeken
  • Categorie: Lunch, Ontbijt

Ingrediënten

  • 4 middelgrote eieren
  • 110 ml water of melk
  • 2 el kokosmeel
  • 1 el arrowroot of tapioca
  • 1 el kokosolie of boter
  • 1/2 tl vanille aroma
  • 1/4 tl zout
  • optioneel: kaneel naar smaak

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Meng in een middelgrote kom de kokosmeel, arrowroot en zout. Klop in een andere kom de eieren samen met de water/melk, kokosolie/boter en vanille aroma.
  2. Voeg al roerend het vloeibare mengsel bij het droge mengsel en klop totdat er geen klontjes meer zijn. Laat het mengsel 10 minuten staan, zodat de kokosmeel vocht kan opnemen.
  3. Vet een koekenpan in met een boter of olie en verwarm boven een middelhoog vuur. Doe vervolgens 3 eetlepels van het beslag in de pan en verspreid het beslag gelijkmatig. Bak de pannenkoek ongeveer 4 minuten op de ene zijde. draai de pannenkoek dan om met een spatel en bak de andere kant ongeveer 1 tot 2 minuten. Herhaal deze stap totdat al het beslag op is en je ongeveer 8 pannenkoeken hebt gebakken.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 2 pannenkoeken
  • Calorieën : 88
  • Vetten : 4,8
  • Koolhydraten : 4,4
  • Eiwitten : 6,0

2 Comments

  1. Heerlijke pannenkoeken. Zowel voor hartig als zoet beleg. Mijn advies is om de eieren niet te koud te gebruiken anders gaat de kokosolie te veel klonteren.

  2. suzanne

    heerlijk ,voor gans de familie ,top

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*