Koolhydraatarme pannenkoekentaart

Deze pannenkoekentaart met slagroom en aardbeien is echt een ‘eyecatcher’ voor op tafel. Iedereen wilt hier wel een hapje van. Je kunt de taart in puntjes snijden. De taart zelf is erg makkelijk om te maken. Je bent er alleen wat langer mee bezig i.v.m. het opstapelen. De pannenkoeken zijn mooi dun te maken en met dit recept maak je er zo’n 20 met een doorsnee van 20 cm. Daarna maak je de vulling door de ingrediënten met elkaar stijf op te kloppen. Er wordt bewust gekozen om er nog een beetje mascarpone bij te doen, dan blijft de slagroom wat stijver en beter in vorm van de taart.

Pannenkoekentaart maken
De dunne crêpes maak je met amandelmeel, roomkaas en ei. Door roomkaas toe te voegen krijgen de pannenkoeken een lekker smaakje en structuur. Het is belangrijk dat je de pannenkoeken volledig laat afkoelen. Het is niet lekker als de slagroom zacht wordt als je de pannenkoeken gaat opstapelen. De slagroom kloppen we op met een klein beetje mascarpone, zodat deze goed stevig wordt. Tussen de laagjes slagroom en pannenkoeken leggen we schijfjes verse aardbeien.

Tips
In dit recept vullen we de taart met slagroom en aardbeien. Je kunt de aardbeien ook vervangen door ander fruit, zoals bosvruchten. De taart kun je ook per stukje invriezen. Ik raad wel aan om dan de aardbeien niet door de taart te doen, maar er bovenop. Zodat je de taart gemakkelijker zonder de aardbeien er tussen kunt invriezen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere snack en dessert recepten.

Print

Koolhydraatarme pannenkoekentaart

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 100
  • Porties: 1 taart (8 puntjes) 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Pannenkoeken

Vulling

  • 200 ml slagroom
  • 50 gr mascarpone
  • 40 gr ery-poeder
  • 350 gr aardbeien

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Maak de pannenkoeken door alle ingrediënten in een mengkom te doen. Klop dit vervolgens goed door. Gebruik een spatel om alles van de zijkanten te spatelen en mix nog een keer goed door.
  2. Verwarm 1 of 2 koekenpannen van 20 cm. Doe er een klein beetje boter in en giet een schep beslag in de pannen. Hou ze zo dun mogelijk. Leg vervolgens een deksel op de pannen zodat ook de bovenkant opdroogt door de stoom. Daardoor kun je de pannenkoeken het best omgooien. Doordat ze zo dun zijn, doe het met geduld en rust zodat ze niet breken.
  3. Laat de pannenkoeken volledig afkoelen, voordat je de vulling gaat maken.
  4. Maak de vulling door de slagroom, mascarpone en Ery-poeder stijf op te kloppen.
  5. Was de aardbeien, haal het kroontje eraf en snij de aardbei in dunne plakjes. Nu kun je de taart gaan opbouwen. Leg een pannenkoek op de bodem, smeer hier dun laagje slagroom op en verdeel een paar aardbeien. Hierop leg je weer een pannenkoek. Ga door tot je ca. 10 pannenkoeken hebt kunnen opbouwen. Druk halverwege even ligt aan en op het einde nog eens. Maak de pannenkoeken taart af door bovenop nog een beetje slagroom te verdelen met wat aardbeien.
  6. De taart is nu klaar om te serveren. De taart is het lekkerst om diezelfde dag op te eten, maar is de volgende dag ook nog lekker.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 puntje (1/8 van de taart)
  • Calorieën: 298
  • Vetten: 26,4
  • Koolhydraten: 4,7
  • Vezels: 1,5
  • Eiwitten: 9,7

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*