Pasta pesto met kipgehaktballetjes

Koolhydraatarme pasta pesto met kipgehaktballetjes

Of het nou winter of zomer is, pasta is altijd een goed idee! Pasta is makkelijk om te maken, snel klaar en vaak zijn de ingrediënten ook niet zo duur. Een koolhydraatarme pasta maak je vaak door van groente pasta slierten te maken. Courgette wordt hier veel voor gebruikt, maar koolraap wordt ook steeds populairder en is nu zelfs kant-en-klaar in tagliatelle vorm verkrijgbaar bij de Albert Heijn. In dit recept hebben we koolraap gebruikt om een heerlijke pasta pesto met kipgehaktballetjes te maken. Een lekker en makkelijk recept, ideaal voor een doordeweekse dag!

Koolraap als pasta, is dat lekker?

Misschien heb je de koolraap al wel eerder op onze website voorbij zien komen. We gebruiken deze namelijk ook in ons andere pastarecept met chili garnalen. Koolraap heeft een zachte smaak met een zoete tint. Dit is een heerlijke combinatie bij de roomsaus van deze pasta. De saus maken we van slagroom, rucola-pesto en Parmezaanse kaas.

De pesto in dit recept maken we zelf van rucola en amandelen. Rucola-pesto is net weer iets anders dan de traditionele basilicum pesto. Je maakt het heel gemakkelijk zelf in een keukenmachine. Je kunt in dit gerecht ook het recept van onze groene pesto op de website gebruiken of een kant- en klare uit de supermarkt. Let dan wel goed op de ingrediënten en de hoeveelheid koolhydraten per 100 gram.

Tips
Voor een lactosevrije versie van deze pasta kun je ook kokosroom of lactosevrije slagroom gebruiken. De Parmezaanse kaas kun je vervangen door Pecorino, maar deze is wel iets sterker in smaak. Let op: door de roomsaus is het gerecht best machtig. Zo bevat een portie 1200 kcal als de pasta over 2 borden verdeelt. Dit is niet erg als je de rest van de dag nog niet zoveel hebt gegeten. Heb je al een zware lunch gehad? Verdeel de pasta dan over 3 borden. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere pasta recepten.

Print
Pasta pesto met kipgehaktballetjes

Koolhydraatarme pasta pesto met kipgehaktballetjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

Rucola-pesto

  • 2 teentjes knoflook
  • 45 gr amandelen
  • 70 gr rucola
  • 10 gr verse basilicum
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 20 gr Parmezaanse kaas (optioneel)
  • 60 ml olijfolie

Pasta met gehaktballetjes

  • 1 koolraap of 400 gr koolraap tagliatelle
  • 300 gr kipgehakt
  • 50 gr Parmezaanse kaas + extra voor de saus
  • 1 kleine courgette
  • 30 gr pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 250 ml slagroom of kokosroom
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zout en peper
  • rucola voor de garnering
  • verse basilicum voor de garnering
  • cherrytomaten voor de garnering

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de rucola-pesto. Hak de knoflook fijn. Rooster de amandelen een paar minuten in een grillpan of in de oven op 200 graden. Doe de amandelen in een keukenmachine samen met de rest van de droge ingrediënten. Mix een paar keer en voeg beetje voor beetje de olijfolie toe. Voeg als het te dik is extra water toe. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
  2. Schil de koolraap en snijd door de helft. Maak slierten met een spirelli of dunschiller. Je kunt ook kant-en-klare koolraap tagliatelle gebruiken. Snijd vervolgens de courgette in plakjes en dan doormidden of in vieren.
  3. Doe het kipgehakt in een mengkom en rasp hier de Parmezaanse kaas boven. Voeg hier 1 el pesto aan toe en kneed goed. Vorm er 8 gehaktballetjes van.
  4. Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur en rooster eerst de pijnboompitten goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan en zet opzij. Voeg aan dezelfde koekenpan een el olijfolie toe en bak deze in een paar minuten beetgaar. Haal de courgette uit de pan en zet opzij.
  5. Voeg opnieuw wat olijfolie toe en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Bak de gehaktballetjes in ca. 8 tot 10 minuten gaar.
  6. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de koolraap slierten toe en kook samen met een snufje zout in 3 minuten beetgaar.
  7. Als de gehaktballetjes gaar zijn, haal je deze uit de pan. Voeg aan dezelfde pan de room toe samen met een eetlepel zelfgemaakte pesto en 1 tl knoflookpoeder. Roer er nog wat extra Parmezaanse kaas doorheen.
  8. Laat de koolraap na het koken uitlekken en roer dit samen met de courgette door de room. Leg de gehaktballetjes ook weer in de pan en laat het nog een paar minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met meer pesto, zout of peper.
  9. Verdeel de pasta en gehaktballetjes over 2 borden en garneer met pijnboompitten, rucola, cherrytomaten en verse basilicum. Voeg eventueel meer pesto toe als je dit lekker vindt.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 1230
  • Vetten: 103,3
  • Koolhydraten: 20,3
  • Vezels: 8,9
  • Eiwitten: 51,3

 

Pasta pesto met kipgehaktballetjes

2 Reacties

  1. Ik vind de kipgehakt niet echt lekker, maar dat ligt aan mij. Vandaag aangepaste versie gemaakt met spinazie, kruiden kaas en stukje vis. Beviel mij beter

    Reageer
  2. Het was heerlijk! Ik had nog nooit koolraap gegeten of dit in de vorm van tagliatelle gezien. Nu de kant en klare gekocht. Welk mes van de spirelli gebruik je dan om er tagliatelle van te maken?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*