Print
Pasta pesto met kipgehaktballetjes

Koolhydraatarme pasta pesto met kipgehaktballetjes

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 35
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

Rucola-pesto

  • 2 teentjes knoflook
  • 45 gr amandelen
  • 70 gr rucola
  • 10 gr verse basilicum
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 20 gr Parmezaanse kaas (optioneel)
  • 60 ml olijfolie

Pasta met gehaktballetjes

  • 1 koolraap of 400 gr koolraap tagliatelle
  • 300 gr kipgehakt
  • 50 gr Parmezaanse kaas + extra voor de saus
  • 1 kleine courgette
  • 30 gr pijnboompitten
  • 2 el olijfolie
  • 250 ml slagroom of kokosroom
  • 1 tl knoflookpoeder
  • zout en peper
  • rucola voor de garnering
  • verse basilicum voor de garnering
  • cherrytomaten voor de garnering

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de rucola-pesto. Hak de knoflook fijn. Rooster de amandelen een paar minuten in een grillpan of in de oven op 200 graden. Doe de amandelen in een keukenmachine samen met de rest van de droge ingrediënten. Mix een paar keer en voeg beetje voor beetje de olijfolie toe. Voeg als het te dik is extra water toe. Breng de pesto op smaak met peper en zout.
  2. Schil de koolraap en snijd door de helft. Maak slierten met een spirelli of dunschiller. Je kunt ook kant-en-klare koolraap tagliatelle gebruiken. Snijd vervolgens de courgette in plakjes en dan doormidden of in vieren.
  3. Doe het kipgehakt in een mengkom en rasp hier de Parmezaanse kaas boven. Voeg hier 1 el pesto aan toe en kneed goed. Vorm er 8 gehaktballetjes van.
  4. Verwarm een koekenpan op een middelhoog vuur en rooster eerst de pijnboompitten goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan en zet opzij. Voeg aan dezelfde koekenpan een el olijfolie toe en bak deze in een paar minuten beetgaar. Haal de courgette uit de pan en zet opzij.
  5. Voeg opnieuw wat olijfolie toe en bak de gehaktballetjes rondom goudbruin. Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Bak de gehaktballetjes in ca. 8 tot 10 minuten gaar.
  6. Zet ondertussen een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de koolraap slierten toe en kook samen met een snufje zout in 3 minuten beetgaar.
  7. Als de gehaktballetjes gaar zijn, haal je deze uit de pan. Voeg aan dezelfde pan de room toe samen met een eetlepel zelfgemaakte pesto en 1 tl knoflookpoeder. Roer er nog wat extra Parmezaanse kaas doorheen.
  8. Laat de koolraap na het koken uitlekken en roer dit samen met de courgette door de room. Leg de gehaktballetjes ook weer in de pan en laat het nog een paar minuten pruttelen. Proef en breng eventueel op smaak met meer pesto, zout of peper.
  9. Verdeel de pasta en gehaktballetjes over 2 borden en garneer met pijnboompitten, rucola, cherrytomaten en verse basilicum. Voeg eventueel meer pesto toe als je dit lekker vindt.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (1/2 van het totaal)
  • Calorieën: 1230
  • Vetten: 103,3
  • Koolhydraten: 20,3
  • Vezels: 8,9
  • Eiwitten: 51,3

22 reviews