Drie koolhydraatarme peer muffins met peer, amandelmeel en kaneel.

Koolhydraatarme perenmuffins

Heerlijke koolhydraatarme herfst muffins!

Deze zelfgemaakte perenmuffins zijn super gezond en laag in koolhydraten. Bij het maken van koolhydraatarme muffins vind ik het lekker om vers fruit te gebruiken. Dit keer heb ik verse peren in de muffins verwerkt. We zitten midden in de herfst en peren zijn volop verkrijgbaar en vaak in de aanbieding. Verder heb ik als basis voor de muffins amandelmeel, kokosmeel, gemalen lijnzaad en kaneel gebruikt. Gemalen lijnzaad kan je zelf maken door gebroken lijnzaad even kort fijn te malen in de blender.

Benodigdheden:
Om deze koolhydraatarme perenmuffins te maken heb je amandelmeel, kokosmeel en Steviala Kristal nodig. Dit zijn ingrediënten die je niet gemakkelijk vindt in de supermarkt. Het is ook mogelijk om de ingrediënten in een keer in onze webshop te kopen:

Serveersuggestie:
De muffins zijn heerlijk als snack bij een kopje koffie of thee! Ik hoop dat jullie het ook lekker vinden. Als er vragen zijn over de bereidingswijze of over de ingrediënten kan je onder aan de pagina een reactie plaatsen!

Print
Drie koolhydraatarme peer muffins met peer, amandelmeel en kaneel.

Koolhydraatarme perenmuffins

  • Auteur: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd : 30 minutes
  • Porties: 12 muffins
  • Categorie: Snacks

Ingrediënten

  • 120 gr amandelmeel
  • 2 el fijngemalen lijnzaad
  • 3 el kokosmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 25 gr Steviala Kristal
  • 50 gr gesmolten boter of kokosolie
  • 150 ml ongezoete amandelmelk
  • 1 middelgrote peer
  • 2-3 middelgrote eieren
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout

De speciale ingrediënten in het blauw en andere koolhydraatarme producten kun je kopen in onze webwinkel www.lowcarbcenter.nl.


Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Schil vervolgens de peer en snijd deze in kleine blokjes. Meng in een grote kom de amandelmeel, lijnzaad, kokosmeel, bakpoeder, kaneel, zout en Steviala kristal. Voeg de eieren, amandelmelk en boter toe en klop met een garde tot een glad beslag. Voeg tenslotte de blokjes peer toe aan het beslag.
  2. Pak vervolgens een muffinvorm en 12 papieren muffinvormpjes. Verdeel het beslag over de de papieren muffinvormpjes en plaats de muffinvormpjes in een aluminiumvorm. Bak de perenmuffins 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte : 1 muffin
  • Calorieën : 114
  • Vetten : 9,9
  • Koolhydraten : 3,1
  • Eiwitten : 3,8

2 Comments

  1. Hoi Quint, vanmiddag deze muffins als toetje gemaakt. Ze zijn zo klaar en smaakten heerlijk.
    Omdat mijn peer al een paar slechte plekjes had heb ik er ook een halve appel bij gedaan.
    Prima gelukt.
    Dank je wel voor dit heerlijke recept, ik heb het uitgeprint en ga het zeker vaker maken.

  2. Miranda

    Hallo Quint,

    Ik heb ze zojuist voor de 2e keer gemaakt en de smaak is heerlijk. Maar ze rijzen niet en blijven erg klef, waardoor er veel aan het papieren muffinvormpje blijft plakken. Wat doe ik fout???

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*