Pindakaaskoekjes met chocolade.

Koolhydraatarme pindakaaskoekjes

Pindakaas liefhebbers opgelet! Met dit recept maak je gemakkelijk zelf heerlijke koolhydraatarme pindakaaskoekjes. Super lekker en makkelijk om te maken. Je moet uiteraard wel van pindakaas houden. Je kunt deze koekjes ook eten als je een glutenvrij, koolhydraatarm of keto dieet volgt. Een koekje bevat namelijk slechts 2,5 gr koolhydraten.

Pindakaaskoekjes maken
Je hebt slechts een paar ingrediënten nodig om deze koekjes te maken. Ze lijken erg simpel, maar het krijgen van een juiste structuur kan nog best een uitdaging zijn. Zo kunnen ze snel te droog zijn, dit komt dan door te weinig vet of te lang in de oven. Met te weinig vet bedoelen we dat je bijvoorbeeld geen echte verse pindakaas hebt gebruikt. De bewerkte pindakaas bevat in verhouding minder vetten. Wat je dan kunt doen, is bijvoorbeeld nog een extra 10 gram gesmolten roomboter toevoegen. De baktijd is 10 tot 12 minuten. Zodra de koekjes goudbruin kleuren, zijn ze klaar. Het kan lijken dat ze nog niet gaar zijn, maar pindakaas koeken worden nog wat harder tijdens het afkoelen. Daarnaast horen ze van binnen ook nog heerlijk zacht en brokkelig te zijn.

Tips
De topping is optioneel, zeker niet nodig, maar staat wel erg leuk! Je kunt bijvoorbeeld 1 kant dippen in gesmolten chocolade en gehakte nootjes erover verdelen. De koekjes blijven na het bakken zeker 4 dagen goed in een afgesloten trommel. Het is ook mogelijk om ze per stuk in te vriezen.

Print
Pindakaaskoekjes met chocolade.

Koolhydraatarme pindakaaskoekjes

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 15
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 14 koekjes 1x
  • Categorie: Snacks

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Voeg vervolgens alle ingrediënten toe aan een mengkom. Meng het geheel met een spatel of garde goed door elkaar, totdat er een samenhangend deeg ontstaat.
  2. Maak je handen een beetje nat en draai 14 bolletjes van ca. 20 gram per stuk. Leg de bolletjes vervolgens op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de bolletjes met een vork of de hand plat tot ca. 1 cm dikte.
  3. Bak de koekjes ca. 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zijn de koekjes dan nog niet goudbruin gekleurd? Bak ze dan nog 2 minuten extra. Laat de koekjes na het bakken volledig afkoelen buiten de koelkast.
  4. Je kunt eventueel een topping van gesmolten chocolade en nootjes na het bakken verdelen over de koekjes. De pindakaaskoekjes blijven zeker 3 tot 4 dagen goed in trommel. Je kunt ze ook per stuk invriezen!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 koekje (20 gr)
  • Calorieën: 116
  • Vetten: 8,8
  • Koolhydraten: 2,5
  • Eiwitten: 5,7
Pindakaaskoekjes met chocolade.

9 Reacties

  1. Verrassend lekker!

    Reageer
  2. Heerlijke koekjes!!
    De pindakaas met stukjes genomen zodat er toch een beetje bite in zit.
    Erg lekker!

    Reageer
  3. Wow! ben best benieuwd.. koekjes zonder enig meel.. ik heb eerder het chocolate chip koekjes recept als basis gebruikt en pindakaas toegevoegd. was ook lekker.

    Reageer
  4. Lekkere koekjes! Ik ben fan. Bij mij brokkelen ze alleen wel uit elkaar. Is hier iets aan te doen? Ik heb in principe de juiste verhoudingen gebruikt.

    Reageer
  5. Ik heb pindakaas met stukjes gebruikt en iets meer zoetstof. De smaak vind ik erg lekker. Jammer dat de koekjes niet knapperig zijn. Vind ik zelf persoonlijk een kenmerk van een koekje, dat het knapperig is.
    Desalniettemin is het erg makkelijk te maken.

    Reageer
  6. Helaas, dit recept was geen succes voor mij.
    Echter al veel leuke, lekkere recepten en inspiratie gehaald uit deze website, dank daarvoor!

    Reageer
    • Hi Annet,

      Bedankt voor je feedback :). Je moet echt een pindakaas liefhebber zijn voor deze koekjes. Gelukkig hebben we ook andere koekjes recepten op onze site met een neutrale smaak!

      Groet,

      Quint

      Reageer
  7. Kan ik de pindakaas van Lidl huismerk gebruiken hiervoor ? Is dat ” echte ” pindakaas ?

    Reageer
    • Hi,

      Pure pindakaas is vaak gescheiden als je het koopt. Je moet er even in roeren, voordat het vast is. Je kunt ook normale pindakaas gebruiken, maar dan raden we aan om een beetje roomboter toe te voegen.

      Groet,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*