Ingrediënten
Schaal
- 1 Lowcarbchef keto pizzabodem
- olijfolie
- 50 gr cherrytomaten
- 200 gr pizzasaus
- 50 gr geraspte mozzarella (kant-en-klaar)
- 100 gr verse mozzarella of fior di latte
- 70 gr prosciutto
- handje rucola
- handje Parmezaanse kaas vlokken
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 210 °C (of 220 °C bij boven- en onderwarmte).
- Bestrijk de pizzabodem dun met olijfolie voor een mooie goudbruine kleur en glans. Bak de bodem 2–4 minuten voor tot hij licht krokant is.
- Halveer de cherrytomaten in de lengte. Leg ze met de snijkant omhoog op een bord, bestrijk licht met olijfolie voor extra glans.
- Bestrijk de voorgebakken bodem met een dunne laag pizzasaus. Verdeel de geraspte mozzarella over de saus. Scheur de mozzarella of fior di latte in kleine stukjes en verdeel ze over de pizza.
- Verspreid de gehalveerde cherrytomaten over de pizza. Bak de pizza 8 minuten of tot de kaas gesmolten is en de tomaten licht geroosterd zijn. (zet de laatste 1–2 minuten de oven kort op grillstand voor extra kleuring van de kaas en tomaatjes.)
- Haal de pizza na het bakken uit de oven. Drapeer de prosciutto losjes in golven over de pizza. Strooi er een handje rucola overheen en Parmezaanse vlokken overheen. Besprenkel heel licht met extra vergine olijfolie voor glans.
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (halve pizza)
- Calorieën: 667
- Vetten: 53,3
- Koolhydraten: 9,1
- Vezels: 9,7
- Eiwitten: 31,5
