Poké bowl met zalm en bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme poké bowl

Wist je dat het ook mogelijk is om een koolhydraatarme poké bowl ofwel sushi bowl te maken? Je vervangt simpelweg de sushirijst door bloemkoolrijst. Verder voeg je jouw favoriete sushi ingrediënten toe en klaar is je koolhydraatarme poké bowl!

Koolhydraatarme poké bowl maken
De belangrijkste wijziging t.o.z. van een traditionele poké bowl is dus het gebruik van bloemkoolrijst i.p.v. sushirijst. Bloemkoolrijst is minder klef dan sushirijst, maar de smaak is wel goed na te bootsen. Door een beetje rijstazijn gezoet met erythritol toe te voegen, krijg je een traditionele sushi smaak in je rijst. Verder kun je de poke bowl versieren naar wens. Een lekkere poke bowl bestaat uit verschillende structuren, denk hierbij aan het zachte van avocado, een bite van de kool en wortel en tot slot nog wat sesamzaadjes er overheen voor de crunch. Kortom een heerlijke en gezonde lunch of avondmaaltijd.

Tips
|Hou je niet van zalm? Vervang dit dan voor garnaaltjes, verse krab, tonijn of zelfs voor gebakken kippendijfilet. Er is voor ieder wat wils! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme diner recepten.

Print
Poké bowl met zalm en bloemkoolrijst.

Koolhydraatarme poké bowl

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 10
  • Totale tijd: 25
  • Porties: 2 schaaljes 1x
  • Categorie: Lunch, Diner

Schaal

Ingrediënten

  • 300 gr bloemkoolrijst
  • 15 ml rijstazijn
  • 10 gr erythritol
  • 200 gr verse (gerookte) zalm
  • 1/2 komkommer
  • 100 gr julienne wortel
  • 1 grote avocado
  • 50 gr rode kool, gesneden
  • 2 el mayonaise
  • 2 el sojasaus
  • handje sesamzaad

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Maak eerst de bloemkoolrijst klaar. Doe de bloemkoolrijst in een wokpan en zet dit op een laag vuurtje. Vervolgens voeg je de rijstazijn en erythritol toe aan een klein pannetje. Verhit de rijstazijn tot dat de erythritol is gesmolten. Voeg de rijstazijn dan al roerend toe aan de bloemkoolrijst. Blijf de bloemkoolrijst al roerend bakken voor ca. 5 minuten. Daarna zet je het vuur uit en laat de bloemkoolrijst weer afkoelen.
  2. Snijd de komkommer, avocado en zalm in stukjes. Schep de bloemkoolrijst in twee schaaltjes. Verdeel vervolgens de zalm, komkommer, avocado, julienne wortel en rode kool over de twee schaaltjes.
  3. Meng de mayonaisse met de sojasaus en verdeel over de poké bowl. Garneer tot slot de poke bowl met sesamzaadjes en genieten maar!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 schaaltje
  • Calorieën: 440
  • Vetten: 30,8
  • Koolhydraten: 9,2
  • Eiwitten: 26,9
Poké bowl met zalm en bloemkoolrijst.

4 Reacties

  1. beste Quint, welke sojasaus wordt hierin gebruikt?

    Reageer
    • Hi Ingrid,

      We gebruiken zelf de sojasaus van kikkoman, maar je kunt ook een ander merk gebruiken. Check altijd even het label voor koolhydraten en suikers.

      Reageer
  2. Lekker. Voor de 3de keer op het menu en ideaal voor nieuwjaarsdag en snel klaar. Wel 400 gram bloemkoolrijst gepakt (anders te weinig en de zakken zijn toch in 400 gram verpakt)

    Reageer
  3. Heerlijk! Ik had zelfs moeite om de portie voor 1 persoon op te krijgen.

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*