Pompoencake met frosting.

Koolhydraatarme pompoencake

Het pompoenseizoen is weer begonnen! Je ziet weer overal heerlijke hartige en zoete recepten met pompoen. Zo ook de pompoencake of pompoenbrood. Dit is een recept voor een echte pompoencake, maar dan suikervrij en koolhydraatarm. Deze kruidige pompoencake heeft een heerlijke zachte structuur en zit vol met smaak. De structuur is te vergelijken met een smeuïge vanille cake. De cake zelf is gemaakt van fijne amandelmeel en kokosmeel. Amandelmeel geeft de cake een lichtzoete smaak en het kokosmeel is een fijne tegenhanger voor het vele vocht wat in de cake zit. Door het gebruik van deze meelsoorten is de cake glutenvrij, koolhydraatarm en keto proof! Verder is de cake op smaak gebracht met pompoenpuree, vanille, kaneel en speculaaskruiden. De kaneel en speculaaskruiden maken de cake helemaal af. Deze lichtzoete kruiden combineren perfect met de pompoenpuree en het meel. Kortom een heerlijke smeuïge cake waar de hele familie van kan genieten!

Tips
Je kunt ervoor kiezen om de pompoencake met of zonder topping te maken. De combinatie van het iets wat zoetere pompoencake met de zoete maple topping is wel goud waard! Het maakt een plakje pompoencake net even wat meer af. Als je kiest voor de cake zonder topping is het wel lekker om een plakje even kort op te warmen in de magnetron. Vervolgens kun je het plakje besmeren met een lekker laagje roomboter. Je kunt de pompoencake in 12 plakjes snijden en zonder topping perfect in de vriezer bewaren. Anders bewaar je hem in een afgesloten trommel of in aluminiumfolie in de koelkast. De cake is de koelkast 3-4 dagen houdbaar en in de vriezer zeker 3 maanden. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere cake recepten.

Print
Pompoencake met frosting.

Koolhydraatarme pompoencake

  • Chef: Anne Verhoeve
  • Bereidingstijd: 50
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 95
  • Porties: 12 plakjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks

Schaal

Ingrediënten

Cake

Frosting en topping

  • 50 gr roomkaas
  • 20 gr zachte roomboter
  • 10 gr suikervrije maple siroop
  • 10 gr erythritol
  • handje verkruimelde pecannoten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden. Breng een pannetje met water aan de kook en voeg de pompoenblokjes toe. Kook de pompoenblokjes in ca. 10 minuten gaar. Giet de inhoud van de pan in een vergiet en laat het overtollige vocht goed uitlekken.
  2. Dep de pompoenblokjes droog met een vel keukenpapier en voeg ze toen aan een grote kom. Pureer de pompoenblokjes vervolgens met een staafmixer tot puree.
  3. Pak nu een grote kom en meng hierin alle droge ingrediënten met een garde goed door elkaar. Voeg vervolgens de eieren, roomkaas en vanille toe aan de kom en klop dit met een elektrische mixer door het meel. Voeg tijdens het mixen ten slotte ook de pompoenpuree toe.
  4. Bekleed een cakevorm met bakpapier en spatel het beslag in de cakevorm (20 cm) Bak de pompoencake ca. 40-45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake na het bakken volledig afkoelen.
  5. Maak de frosting als de cake is afgekoeld. Klop hiervoor met een elektrische mixer de roomkaas met de zachte roomboter luchtig op. Voeg dan de erythritol en maple siroop toe en klop nog eens goed.
  6. Verdeel de frosting over de pompoencake en decoreer met verkruimelde pecannoten. Zet de pompoencake minimaal 30 minuten in de koelkast voor het serveren. Snijd de cake dan in 12 plakjes en genieten maar!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 plakje (1/12)
  • Calorieën: 155
  • Vetten: 13,1
  • Koolhydraten: 2,8
  • Eiwitten: 6,3
Pompoencake met frosting.

16 Reacties

  1. Kun je in plaats van erytrithol ook Sukrin Gold gebruiken?

  2. Lijkt me een heel fijn herfstrecept! Binnenkort hebben we de verjaardag van mijn man, ik denk dat we deze maar eens gaan proberen, ben heel erg benieuwd wat wij en onze gasten ervan vinden 😄

    • Heb dit recept vorige maand gemaakt en het viel bij iedereen goed in de smaak! Ga ‘m voor komend weekend een 2e keer maken, nu al zin in 🍁🍂🎃

  3. Vandaag gemaakt, héérlijk! Komt op de favorietenlijst 🤩

  4. Deze is echt sooooo lekker 😋😋
    Niet droog.
    Maar smeuïg en smaakvol.👍

  5. Afgelopen weekend gemaakt en zeer snel op 🙂 wordt een favoriet deze herfst/winter

  6. Vanochtend gemaakt, heerlijk! Zacht en erg lekker met die speculaas- en koekkruiden. Blijvertje!

  7. Heeeeeeeeeeeeeerlijk! Ik heb alleen de topping iets anders gedaan. (de roomkaas topping van de worteltjestaart) en de cake is heerlijk smeuig en niet te droog, wat ik soms met amandelmeel wel snel vind. Dit is mijn favoriete kha cake tot zover!

  8. Vanmiddag gemaakt en jeetje wat is deze cake onwijs lekker zeg!!!

  9. Nathalie

    Ik heb deze cake nu een aantal keer gemaakt en behoort tot mijn favorieten. De cake is er goed van smaak. Ik gebruik biologische pompoenpuree en maak het altijd met topping. In een woord: top!

  10. Vandaag de pompoencake gemaakt na een mislukt ander recept. Hij is goed gelukt, goed smeuiig. Qua smaak was ik er niet helemaal weg van totdat ik de topping van de citroenkoekjes er op had gedaan… Hmmmmmmmmm, heerlijk!

  11. Ella Perfors

    Wow, deze cake is echt super lekker! Dit is een blijvertje 🥰

  12. Vanmiddag het recept gemaakt.
    Vind het wat tegen vallen.
    Het is erg compact en zwaar met een bittere smaak , kan dat van de amandelmeel zijn ?
    Hoe kan ik de cake mooi luchtig krijgen .

    • Quint Kames

      Hi Petra,

      Wat jammer dat de cake niet goed is gelukt. Wat voor zoetstof heb je gebruikt? Dit heeft veel impact op de smaak.

      Groetjes,

      Quint

  13. In 1 woord: heeeeeerrrlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*