Koolhydraatarme pompoenhummus.

Koolhydraatarme pompoenhummus

We zitten midden in de herfst en pompoen is volop verkrijgbaar. Pompoen is een veelzijdige groente, waarmee je heerlijke ovenschotels, soepjes en stoofpotjes mee kunt maken. Maar wist je dat je het ook kunt gebruiken als basis voor een gezonde spread? In dit recept laten we zien hoe je van pompoen een heerlijke hummus kunt maken!

Pompoenhummus maken

Traditionele hummus wordt gemaakt van kikkererwten, tahin, olijfolie, citroen en kruiden. Kikkererwten bevatten relatief veel koolhydraten en vervangen we door geroosterde bloemkool. Dit geeft de hummus dezelfde romigheid. De tahin (sesampasta) maakt eigenlijk de smaak van hummus en die voegen we daarom royaal toe.

Om je hummus een unieke smaak te geven, kun je verschillende kruiden en extra ingrediënten gebruiken. In dit geval kiezen we voor ras el hanout, een kruidenmengsel dat veelvuldig wordt toegepast in de Marokkaanse keuken. Je kunt echter variëren en experimenteren met andere veelgebruikte specerijen zoals paprikapoeder of komijn.

Tips

Laat de bloemkool en pompoen goed afkoelen. Laat de dip vervolgens in zijn geheel ook nog even afkoelen. Je kunt ook nog extra ingrediënten toevoegen zoals geroosterde pijnboompitten. Maak er iets leuks en lekkers van! De hummus is lekker op een sneetje keto brood, cracker of als dip voor je snoepgroente!

Print
Koolhydraatarme pompoenhummus.

Koolhydraatarme pompoenhummus

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 300 gram 1x
  • Categorie: Lunch

Schaal

Ingrediënten

  • 200 gr pompoen
  • 50 gr bloemkool
  • 1 tl ras el hanout
  • 2 el olijfolie
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 100 ml tahin (sesampasta)
  • 1 el citroensap
  • peper en zout naar smaak
  • verse koriander (optioneel)

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen en bloemkool in stukken en leg op een bakplaat. Voeg de ras el hanout kruiden samen met 1 el olijfolie toe en meng. Leg de knoflook in de schil naast de groente op de bakplaat.
  3. Bak de groente 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken volledig afkoelen.
  4. Pel de geroosterde knoflook en voeg samen met de bloemkool en pompoen toe aan een keukenmachine. Voeg tijdens het mixen de tahin en 1 el olijfolie toe. Voeg ten slotte de citroensap toe en breng al roerend op smaak met zout en peper.
  5. Schep over in een bakje en garneer met ras el hanout kruiden, wat olijfolie en evt. verse koriander.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (30 gr)
  • Calorieën: 79
  • Vetten: 6,9
  • Koolhydraten: 1,8
  • Vezels: 1,5
  • Eiwitten: 2
Koolhydraatarme pompoenhummus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*