Ingrediënten
Schaal
		
- 200 gr pompoen
 - 50 gr bloemkool
 - 1 tl ras el hanout
 - 2 el olijfolie
 - 1 tot 2 teentjes knoflook
 - 100 ml tahin (sesampasta)
 - 1 el citroensap
 - peper en zout naar smaak
 - verse koriander (optioneel)
 
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
 - Snijd de pompoen en bloemkool in stukken en leg op een bakplaat. Voeg de ras el hanout kruiden samen met 1 el olijfolie toe en meng. Leg de knoflook in de schil naast de groente op de bakplaat.
 - Bak de groente 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken volledig afkoelen.
 - Pel de geroosterde knoflook en voeg samen met de bloemkool en pompoen toe aan een keukenmachine. Voeg tijdens het mixen de tahin en 1 el olijfolie toe. Voeg ten slotte de citroensap toe en breng al roerend op smaak met zout en peper.
 - Schep over in een bakje en garneer met ras el hanout kruiden, wat olijfolie en evt. verse koriander.
 
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (30 gr)
 - Calorieën: 79
 - Vetten: 6,9
 - Koolhydraten: 1,8
 - Vezels: 1,5
 - Eiwitten: 2
 
