Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme pompoenhummus.

Koolhydraatarme pompoenhummus

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Geen reviews
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 30
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 300 gram 1x
  • Categorie: Lunch

Ingrediënten

Schaal
  • 200 gr pompoen
  • 50 gr bloemkool
  • 1 tl ras el hanout
  • 2 el olijfolie
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • 100 ml tahin (sesampasta)
  • 1 el citroensap
  • peper en zout naar smaak
  • verse koriander (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden.
  2. Snijd de pompoen en bloemkool in stukken en leg op een bakplaat. Voeg de ras el hanout kruiden samen met 1 el olijfolie toe en meng. Leg de knoflook in de schil naast de groente op de bakplaat.
  3. Bak de groente 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken volledig afkoelen.
  4. Pel de geroosterde knoflook en voeg samen met de bloemkool en pompoen toe aan een keukenmachine. Voeg tijdens het mixen de tahin en 1 el olijfolie toe. Voeg ten slotte de citroensap toe en breng al roerend op smaak met zout en peper.
  5. Schep over in een bakje en garneer met ras el hanout kruiden, wat olijfolie en evt. verse koriander.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portie (30 gr)
  • Calorieën: 79
  • Vetten: 6,9
  • Koolhydraten: 1,8
  • Vezels: 1,5
  • Eiwitten: 2