Pompoenlasagne met geraspte kaas.

Koolhydraatarme pompoenlasagne

Vandaag heb ik een heerlijke koolhydraatarme pompoenlasagne gemaakt. Zoals de naam al doet vermoeden is deze lasagne gemaakt met pompoen lasagnebladen in plaats van traditionele lasagnebladen. Hierdoor bevat de lasagne meer groente en veel minder koolhydraten! Pompoen is doordat het weinig vocht bevat een perfecte vervanger voor traditionele lasagnebladen. Daarnaast heeft pompoen een neutrale smaak, waardoor je het verschil met een traditionele lasagne bijna niet proeft.

Bereidingstips:
Geen zin of tijd om een flespompoen te schillen en in dunne plakken te snijden? Koop dan kant-en-klare pompoen lasagnebladen bij de Albert Heijn of Jumbo. Verder kun je bij het maken van dit recept eventueel extra Italiaanse roerbakgroente toevoegen aan de tomaten-gehaktsaus.

Tip:
Maak de volgende dag met de overgebleven pompoen deze heerlijke koolhydraatarme pompoenquiche.

Print
Pompoenlasagne met geraspte kaas.

Koolhydraatarme pompoenlasagne

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Schaal

Ingrediënten

  • 350 gr pompoen lasagnebladen of 1 flespompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr (mager) rundergehakt
  • 400 gr tomatenpulp
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gr ricotta
  • 35 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gr geraspte kaas voor Ovengratin
  • optioneel: Italiaanse roerbakgroente

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder voorzichtig de schil van de flespompoen en snijd deze in zo dun mogelijke plakken. Het is ook mogelijk om de kant-en-klare pompoen lasagnebladen van de AH of Jumbo te gebruiken.
  2. Snijd vervolgens de ui en het teentje knoflook in kleine stukjes. Verwarm een el olijfolie in een grote hapjespan en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat de uien glazig worden. Voeg dan het rundergehakt toe en bak dit al roerend gaar, ongeveer 3-5 minuten. Optioneel: voeg een beetje Italiaanse roerbakgroente toe aan het gehakt.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpulp, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en laat het gehaktmengsel 10 minuten sudderen.
  4. Maak ondertussen de saus door de ricotta te mengen met Parmezaanse kaas. Pak als het gehakt klaar is een ovenschaal en vet deze in met een beetje olie.
  5. Schep een beetje van het gehaktmengsel in de ovenschaal en leg hier een aantal pompoen lasagnebladen overheen. Besmeer de plakken vervolgens met de ricottasaus. Herhaal dit tot al je ingrediënten op zijn. Bestrooi de lasagne ten slotte met de overgebleven geraspte kaas.
  6. Bak de pompoenlasagne 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne na het bakken even afkoelen en snijd in vier evengrote stukken. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de lasagne
  • Calorieën: 529
  • Vetten: 34,6
  • Koolhydraten: 9,4
  • Eiwitten: 43,2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*