Pompoenlasagne met geraspte kaas.

Koolhydraatarme pompoenlasagne

Vandaag heb ik een heerlijke koolhydraatarme pompoenlasagne gemaakt. Zoals de naam al doet vermoeden is deze lasagne gemaakt met pompoen lasagnebladen in plaats van traditionele lasagnebladen. Hierdoor bevat de lasagne meer groente en veel minder koolhydraten! Pompoen is doordat het weinig vocht bevat een perfecte vervanger voor traditionele lasagnebladen. Daarnaast heeft pompoen een neutrale smaak, waardoor je het verschil met een traditionele lasagne bijna niet proeft.

Bereidingstips:
Geen zin of tijd om een pompoen te schillen en in dunne plakken te snijden? Koop dan kant-en-klare pompoen lasagnebladen bij de Albert Heijn of Jumbo. Verder kun je bij het maken van dit recept eventueel extra Italiaanse roerbakgroente toevoegen aan de tomaten-gehaktsaus.

Tip:
Maak de volgende dag met de overgebleven pompoen deze heerlijke koolhydraatarme pompoenquiche.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pompoenlasagne met geraspte kaas.

Koolhydraatarme pompoenlasagne

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 4.9 sterren uit 28 review(s)
  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 35
  • Totale tijd: 45
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Italiaans

Ingrediënten

Schaal
  • 350 gr pompoen lasagnebladen of 1 pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 500 gr (mager) rundergehakt
  • 400 gr tomatenpulp
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 200 gr ricotta
  • 35 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gr geraspte kaas voor Ovengratin
  • optioneel: Italiaanse roerbakgroente

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder voorzichtig de schil van de pompoen en snijd deze in zo dun mogelijke plakken. Het is ook mogelijk om de kant-en-klare pompoen lasagnebladen van de AH of Jumbo te gebruiken.
  2. Snijd vervolgens de ui en het teentje knoflook in kleine stukjes. Verwarm een el olijfolie in een grote hapjespan en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook totdat de uien glazig worden. Voeg dan het rundergehakt toe en bak dit al roerend gaar, ongeveer 3-5 minuten. Optioneel: voeg een beetje Italiaanse roerbakgroente toe aan het gehakt.
  3. Voeg vervolgens de tomatenpulp, tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Zet het vuur laag en laat het gehaktmengsel 10 minuten sudderen.
  4. Maak ondertussen de saus door de ricotta te mengen met Parmezaanse kaas. Pak als het gehakt klaar is een ovenschaal en vet deze in met een beetje olie.
  5. Schep een beetje van het gehaktmengsel in de ovenschaal en leg hier een aantal pompoen lasagnebladen overheen. Besmeer de plakken vervolgens met de ricottasaus. Herhaal dit tot al je ingrediënten op zijn. Bestrooi de lasagne ten slotte met de overgebleven geraspte kaas.
  6. Bak de pompoenlasagne 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de lasagne na het bakken even afkoelen en snijd in vier evengrote stukken. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de lasagne
  • Calorieën: 529
  • Vetten: 34,6
  • Koolhydraten: 9,4
  • Eiwitten: 43,2

53 Reacties

  1. Superlekker gerecht. Zelfs lekkerder dan een ‘gewone’ lasagne!! Ga ik absoluut nog maken

    Reageer
  2. het was heerlijk alleen
    nu vooe de tweede keer gemaakt maar wel maar 200 gram tomatenpulp gebruikt want met 400 ngram was het veel te nat … ook heb ik lekker een eetlepel texmex kruiden erbij gedaan pompoen is anders snel te flauw nu een beetje pit er in dus

    Reageer
  3. Inderdaad lekker. Half bakje champignons i.p.v. Italiaanse roerbakgroenten bijgedaan. Lasagnebladen waren nog een beetje aan de harde kant. Voortaan zet ik de oven op 200 graden en 35 minuten i.p.v. 30 Ik was te ongeduldig omdat het al zo laat was 20:00 (Spaanse tijd) aan tafel.






    Reageer
  4. HEERLIJK!!! Dit recept is een blijvertje bij ons thuis.






    Reageer
  5. Hai bedank voor deze overheerlijke recept hij is overheerlijk lekker maar volgens mij is het de hand die het maakt Ik heb deze alle drie keer gemaakt vandaag is de derde keer en hij is zo overheerlijk dat wel je echt niet weten thank you voor het recept

    Reageer
  6. Vrijdag de pompoen lange gemaakt en ern deel aan d3 buurvrouw gegeven. Heerlijk. Nu staat de pompoenquiche in de oven. Ik ben benieuwd hoe die smaakt.

    Reageer
  7. Superlekker gerechtje, dank je wel! Ik had nog zelfgemaakte spaghettisaus en pompoenbladen in de diepvries en dat heeft het nog gemakkelijker gemaakt om dit recept te maken 🙂
    Heb wat extra gemaakt zodat we langer kunnen genieten.






    Reageer
  8. Voor een veggie versie kun je ook het gehakt vervangen door linzen (uit blik)






    Reageer
  9. Wat een heerlijk recept.Ga het zeker nog eens maken.






    Reageer
  10. Ik kon geen pompoenbladen kopen en heb mede door weinig tijd pompoenblokjes gebruikt.
    Deze heb ik met de Italiaanse groente en het gehaktmengsel mee laten sudderen.
    Voor het in de schaal ging, de ricotta saus er door geroerd. Kaas eroverheen en in de oven gezet.

    Wat een geweldig recept. Wordt zeker vaker gemaakt.






    Reageer
  11. Vandaag voor het eerst deze lasagne gemaakt. Niets gezegd tegen man en kinderen om vooraf gezeur tegen te gaan. Eenmaal op het bord vroegen ze zich even af wat die rare plakjes waren. Maar we vonden het allemaal erg lekker en de schaal was zo leeg. Voor herhaling vatbaar. Volgende keer wel iets eerder beginnen met het snijden van de pompoen: nu aten we veel later dan normaal.






    Reageer
  12. Vandaag de pompoen lasagne gemaakt. Het was heerlijk had ook de italiaanse roerbakgroente toegevoegd!






    Reageer
  13. Ik heb vandaag de pompoen lasagne gemaakt. Wat een heerlijk recept. Iedereen vond hem lekker. Ik had wel de Italiaanse roerbakgroente erin gedaan. Ik had hem wel even in mijn hakmolentje gedaan zodat de saus niet te grof zou worden. En ik had kippengehakt gebruikt i.p.v. rundergehakt omdat wij dat lekkerder vinden. Bedankt voor je recept 💐

    Reageer
  14. Heerlijk, bedankt voor het recept! Beter dan gewone lasagne!






    Reageer
  15. Echt om te smullen!!!! Heel erg lekker.






    Reageer
  16. Vandaag voor het eerst gemaakt. Wow heerlijk gegeten. Eigenlijk lekkerder dan gewone lasagne.






    Reageer
  17. Vandaag deze lasagne met pompoen gemaakt. Wat een heerlijk recept. De ricotta kon ik bij onze supermarkt niet krijgen en heb ik vervangen voor huttenkase. De pompoen heb ik geschild met een dunschiller, dit gaat supermakkelijk en vlug. Wel twee in het rond gaan. Het resultaat was geweldig. Dit recept ga ik zeker vaker maken.






    Reageer
  18. Geweldig lekker!






    Reageer
  19. Lekker vanavond gemaakt even de zelfgemaakte lasagne schijven even in de magnetron heel kort voorgegaard en verder voor 2 personen alles de helft genomen alleen wel 1/2 pond pompoen en 2 uien en een paprika erg genoten hoor 😋😋

    Reageer
  20. Pieter-Paul Cartens

    Heerlijk recept. Ik heb het dit keer gemaakt met kippengehakt, was in de aanbieding, minder vet en ook heerlijk.
    Tip: maak in plaats van italiaanse groente de lasagne met blokjes perzik ( blik). Mijn kinderen willen niet meer anders!






    Reageer
  21. Wow, dit was echt heel erg lekker. ’s Middags gemaakt en ’s avonds gebakken en gegeten.
    Een groot succes voor kinderen die ook gek zijn op pasta en lasagne.

    Tips voor wie dit op de planning heeft:
    – Pak een pompoenplak, bestrijk met ricottamengsel en leg in de schaal. Dat gaat makkelijker dan pas bestrijken als ze al in de schaal liggen.
    – Opbouwen duurt wel eventjes, dus van te voren maken is wel een aanrader.






    Reageer
  22. In 1 woord GEWELDIG!!!!. we hebben echt genoten, zelfs de kinderen vonden het wel oke 😉






    Reageer
  23. Altijd gedacht dat ik niet kon koken, maar nu ik dit gemaakt heb, begin ik toch te twijfelen.






    Reageer
  24. Heerlijk ga hem van de week voor de tweede keer maken😍

    Reageer
  25. Het was heerlijk! Heb alleen het gehakt vervangen voor kip omdat ik meer van kip hou. Alleen de tomaten pulp waar haal ik die die zo laag in kh is? De mijne was namelijk 7 per 100 gram dus lijk mij niet dat mijn portie op 9 koolhydraten uit kwam?






    Reageer
    • Hi Nadine,

      Bedankt voor je reactie! Ik heb zelf de tomatenpulp van Mutti gebruikt (deze kun je kopen bij de AH). Volgens mij bevat deze 3,5 gr khd per 100 gr.

      Gr,

      Quint

      Reageer
  26. bertie jansen

    Had nog nooit pompoen gegeten, maar ivm kha op dit recept iuit gekomen.
    Echt een succes. Superlekker.

    Reageer
  27. voor het eerst gemaakt en het was heerlijk! een toprecept






    Reageer
  28. Antonia Maria Nichol

    Heel erg lekker! Ik maak ook wel eens lasagne met zachte tortilla’s als tussenlaag omdat mijn man niet van pasta houdt maar dit is een nog betere vervanger ! Dank voor het heerlijke recept. Deze houden wij er in !

    Reageer
  29. Ook heel lekker voor door de ricotta; wat uitgelekte diepvries spinazie en een eitje (leuk stevig laagje krijg je dan:)

    Reageer
  30. We hebben deze vanavond gegeten, het was heerlijk Quint! Ik ben heel blij met jouw recepten 🙂






    Reageer
    • Pedro+Depraetere

      Super lekkere pompoenlasagne, in combinatie met wokgroenten hebben we twee dagen na elkaar kunnen genieten van deze ovenschotel.






      Reageer
  31. Echt een heel lekker recept. Heb er de eerste keer een extra ui en rode puntpaprika aan toegevoegd in plaats van kant en klare Italiaanse roerbakgroenten. De volgende keer doe ik er nog wat meer groenten bij, super lekker!






    Reageer
  32. Samantha Rietveld

    Deze lasagna is echt by farrrrr de lekkerste die ik ken! Echt heerlijk! Mijn complimenten ♥️






    Reageer
  33. Wil het graag gaan maken.. Lijkt me heerlijk!! Vraagje.. wat is tomatenpulp? Kan ik dat zo in de winkel kopen? Is het anders ook te vervangen door tomatenblokjes op tomatensap of door iets anders? Als het maar niet te waterig wordt.

    Reageer
    • Hi Kim,

      Tomatenpulp zijn extra fijn gesneden tomatenblokjes. Ik heb zelf tomatenpulp van het merk Mutti gebruikt. Dit kun je kopen bij de Albert Heijn. Je kunt de tomatenpulp ook vervangen door tomatenblokjes in blik.

      Groetjes,

      Quint

      Reageer
  34. Ik heb het ook gemaakt, heerlijk. Omdat we maar met zn tweetjes zijn en 2 porties overhebben, vroeg ik me af of ik het in kan vriezen?






    Reageer
    • Hi Rita,

      Je kunt de pompoenlasagne 2 dagen in de koelkast bewaren of per portie invriezen!

      Gr,

      Quint

      Reageer
  35. Ik heb kant en klare pompoen bladen van ah moet ik die eerst voor koken of langer in de oven

    Reageer
    • Hi Cora,

      Ik heb zelf ook kant-en-klare pompoenbladen gebruikt. Deze hoef je niet voor te koken, omdat ze zo dun zijn worden ze vanzelf gaar in de oven.

      Gr,

      Quint

      Reageer
      • Als tip: je kunt de fles pompoen voorkomen, dan kun je de schil daarna gemakkelijk pellen en is het snijden van dunne plakken makkelijker vind ik zelf

        Reageer
  36. Vanavond deze lasagne gemaakt.Mijn man en ik vonden het heerlijk.






    Reageer
  37. Succesrecept! Een paar keer gemaakt en iedereen vindt het lekker!






    Reageer
  38. Ik ben heel benieuwd! Ik ga hem woensdag in elkaar flansen. Ik heb wel alleen gewone kaas ipv parmezaanse kaas!

    Reageer
  39. De pompoenbladen vervangen door courgette, omdat ik niet zo van pompoen houd. Echt een geweldig recept! Het was heerlijk!

    Reageer
  40. Betty van der Kleij

    Ik had dus nog nooit met pompoen gekookt. Nu dit gerecht gemaakt. Ik had de kant en klare pompoenbladen van de Jumbo gekocht. Ontzettend lekker dit! Ben ook gelijk verliefd op koken met pompoen!

    Reageer
    • was erg lekker, pompoen is heel neutraal van smaak. dus goede vervanger. ik heb alle bladen eerst bestreken met het ricottamengsel , zodat het goed verdeeld was en daarna op de saus gelegd. de laatste bladen omgekeerd met daarop de ovengratin kaas. heerlijk.

      Reageer
    • Hoi Betty,
      Waar vind ik de pompoenbladen bij de Jumbo? In het vak van pasta of juist op de groente afdeling. Ik heb geen flauw idee
      Alvast bedankt voor je antwoord.
      Gr Patricia

      Reageer
  41. Dit was zoooo lekker, zeker voor herhaling vatbaar!!!!!! Love it 💚💚💚






    Reageer
  42. Maddy Asselbergs

    Kan ik ook de flespompoen vervangen door een gewone pompoen?

    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*