Koolhydraatarme pompoensoep

Het is herfst en dat betekent dat weer volop kunnen genieten van pompoen! Deze week zijn alle pompoenen bij Albert Heijn in de aanbieding. Er is keuze uit verschillende soorten. Zo kun je bij de Albert Heijn naast de normale pompoen nu ook een spaghetti pompoen of crown prince pompoen kopen. Ik heb verschillende soorten gekocht en ga met elke soort een heerlijk recept maken. Het eerste recept wat ik heb gemaakt is een soep van pompoenblokjes. Deze koolhydraatarme pompoensoep is lekker, gezond en licht verteerbaar. Heerlijk om te eten als lunch met een koolhydraatarm broodje belegd met boter of kaas.

Waarom pompoen?
Pompoen is een super groente om te eten als je een koolhydraatarm dieet volgt. Een portie pompoen van 100 gram bevat slechts 2 gram koolhydraten en is van nature een bron van vezels en vitamine C.

Tip:
Heb je na het maken van deze soep nog restjes pompoen over? Maak dan de volgende dag deze heerlijke pompoenlasagne of pompoenquiche. Ik hoop dat jullie het een lekker soepje vinden. Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen!

Print

Koolhydraatarme pompoensoep

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 kommetjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr pompoen(blokjes)
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 100 ml kookroom
  • 700 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 125 gr zure room
  • peterselie naar smaak
  • zout en peper naar smaak.
  • 1 el olijfolie of boter

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de pompoen, ui, prei en tomaten in blokjes. Pak een grote soeppan en verhit hierin een el boter of olijfolie. Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak dit 1-2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en bak dit 3 minuten al roerend mee.
  2. Voeg het water toe aan de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en kook 20 minuten boven een laag vuur.
  3. Haal na 20 minuten koken de pan van het vuur en pureer met staafmixer de inhoud van de pan tot een gladde soep. Voeg vervolgens de kookroom toe en kook dit 2 minuten mee.  Proef de soep en breng indien nodig op smaak met een beetje zout en peper.
  4. Verdeel de soep over vier kommetjes, garneer met peterselie en schep in elk kommetje een el zure room. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom
  • Calorieën: 142
  • Vetten: 12,3
  • Koolhydraten: 6,8
  • Eiwitten: 2,9

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*