Print

Koolhydraatarme pompoensoep

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30 minutes
  • Porties: 4 kommetjes 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Voorgerecht

Schaal

Ingrediënten

  • 400 gr pompoen(blokjes)
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 100 ml kookroom
  • 700 ml water
  • 1 groente bouillonblokje
  • 125 gr zure room
  • peterselie naar smaak
  • zout en peper naar smaak.
  • 1 el olijfolie of boter

Bereidingswijze

  1. Snijd op een grote snijplank de pompoen, ui, prei en tomaten in blokjes. Pak een grote soeppan en verhit hierin een el boter of olijfolie. Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak dit 1-2 minuten, totdat de ui begint te verkleuren. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe en bak dit 3 minuten al roerend mee.
  2. Voeg het water toe aan de pan en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng de inhoud van de pan aan de kook en kook 20 minuten boven een laag vuur.
  3. Haal na 20 minuten koken de pan van het vuur en pureer met staafmixer de inhoud van de pan tot een gladde soep. Voeg vervolgens de kookroom toe en kook dit 2 minuten mee.  Proef de soep en breng indien nodig op smaak met een beetje zout en peper.
  4. Verdeel de soep over vier kommetjes, garneer met peterselie en schep in elk kommetje een el zure room. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 kom
  • Calorieën: 142
  • Vetten: 12,3
  • Koolhydraten: 6,8
  • Eiwitten: 2,9
Copy link