Portobello burger met kaas, ui, tomaat en sla.

Koolhydraatarme portobello burger

Koolhydraatarme portobello burgers, hier komt geen broodje aan te pas!

Volg je het koolhydraatarm dieet en wil je graag een broodje hamburger eten? Probeer dan eens deze heerlijke koolhydraatarme portobello burger. In dit recept hebben wij het hamburgerbroodje vervangen door een grote portobello champignon. Door het broodje weg te laten en de portobello champignon te gebruiken bevat de hamburger maar liefst 73% minder koolhydraten dan een regulier broodje hamburger. Nu denk je vast wat is een portobello champignon? Het klinkt heel exotisch, maar een portobello is eigenlijk niets anders dan een grote kastanjechampignon. De champignon heeft een vlezige structuur en is neutraal van smaak. Dit maakt het een perfecte vervanger voor een hamburgerbroodje. Je kunt de portobello champignons kopen bij de Albert Heijn of andere grote supermarkten.

Serveertips:
Je kunt de koolhydraatarme portobello burger serveren als hoofdgerecht bij het diner. Ik vind het zelf lekker om de burger te eten met een frisse salade:

Print
Portobello burger met kaas, ui, tomaat en sla.

Koolhydraatarme portobello burger

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 burgers 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Burger ‘broodje’:

  • 4 grote portobello’s
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1  el sesamzaad

Hamburger:

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 20 gr fijn gesneden ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr boter
  • zout en peper naar smaak

Toppings:

  • 50 gr Cheddar of Goudse kaas
  • 4 plakjes tomaat
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • 15 gr gesneden rode uien
  • 2 tl mosterd

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed vervolgens een bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Meng in een kom de olijfolie, sojasaus en fijngeperste knoflook. Maak de portobello’s schoon en bestrijk de portobello’s met het olie mengsel.
  3. Plaats de portobello’s op de bakplaat met de onderkant naar boven en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de portobello’s dan om en bestrooi met sesamzaad. Bak de portobello’s vervolgens nog eens 10-15 minuten.
  4. Meng ondertussen in een grote kom de rundergehakt, ei, gesneden ui, geperste knoflook, zout en peper goed door elkaar. Vorm van het gehakt twee hamburgers.
  5. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de hamburger aan beide zijden bruin en op matige temperatuur in 8-12 minuten gaar. Voeg tijdens de laatste minuut bakken de plakjes kaas toe en bak tot de kaas gesmolten is.
  6. Haal de portobello’s uit de oven en plaats de hamburgers tussen twee portobello’s. Voeg de toppings toe en serveer. Eet smakelijk!

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portobello burger
  • Calorieën: 536
  • Vetten: 38,3
  • Koolhydraten: 8,9
  • Eiwitten: 37,2
Portobello burger met kaas, ui, tomaat en sla.

8 Reacties

  1. Heerlijke burger. Deze ga ik vaker maken
    Ik heb er wel een salade bijgemaakt.

    Reageer
  2. Heerlijk, heerlijk, heerlijk!
    Dit ga ik echt vaker maken!

    Reageer
  3. Bas Berkhuijsen

    Deze gaat vandaag op herhaling!! Voortreffelijk

    Reageer
  4. wat geweldig! precies wat ik lekker vind. Zelf heb ik het rundergehakt vervangen voor kipgehakt, dat vind ik zelf nóg lekkerder.

    Reageer
  5. Echt een heerlijk recept. Ook erg leuk om te maken.

    Reageer
  6. Onwijs lekker en erg leuk om te bereiden. We hebben er zelf nog zoete aardappel ovenfrietjes bij gegeten. Dit maakte het tot een ware junkfood smaakervaring, maar dan zonder de nodige koolhydraten!

    Reageer
  7. Heerlijke burger. Doordat de buitenkant van de portobello met sesamzaadjes wordt bestrooid is het net een broodje.
    Ik mis alleen de hoeveelheid olie die door de balsamico moet.

    Reageer
    • Hi Caroline,

      Bedankt voor je bericht. Ik was vergeten om de olijfolie toe te voegen aan de ingrediëntenlijst. De olie staat er nu bij!

      Groetjes,

      Quint

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*