Print
Portobello burger met kaas, ui, tomaat en sla.

Koolhydraatarme portobello burger

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 15
  • Kooktijd: 25
  • Totale tijd: 40
  • Porties: 2 burgers 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht

Schaal

Ingrediënten

Burger ‘broodje’:

  • 4 grote portobello’s
  • 1 el sojasaus
  • 1 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1  el sesamzaad

Hamburger:

  • 250 gr rundergehakt
  • 1 ei
  • 20 gr fijn gesneden ui
  • 1 teentje knoflook
  • 25 gr boter
  • zout en peper naar smaak

Toppings:

  • 50 gr Cheddar of Goudse kaas
  • 4 plakjes tomaat
  • 2 blaadjes ijsbergsla
  • 15 gr gesneden rode uien
  • 2 tl mosterd

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed vervolgens een bakplaat met een vel bakpapier.
  2. Meng in een kom de olijfolie, sojasaus en fijngeperste knoflook. Maak de portobello’s schoon en bestrijk de portobello’s met het olie mengsel.
  3. Plaats de portobello’s op de bakplaat met de onderkant naar boven en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de portobello’s dan om en bestrooi met sesamzaad. Bak de portobello’s vervolgens nog eens 10-15 minuten.
  4. Meng ondertussen in een grote kom de rundergehakt, ei, gesneden ui, geperste knoflook, zout en peper goed door elkaar. Vorm van het gehakt twee hamburgers.
  5. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de hamburger aan beide zijden bruin en op matige temperatuur in 8-12 minuten gaar. Voeg tijdens de laatste minuut bakken de plakjes kaas toe en bak tot de kaas gesmolten is.
  6. Haal de portobello’s uit de oven en plaats de hamburgers tussen twee portobello’s. Voeg de toppings toe en serveer. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 portobello burger
  • Calorieën: 536
  • Vetten: 38,3
  • Koolhydraten: 8,9
  • Eiwitten: 37,2
Copy link