Quesadilla gevuld met kaas, kip en paprika.

Koolhydraatarme quesadilla

Het is weer tijd voor een lekker Mexicaans recept! Dit keer hebben wij heerlijke koolhydraatarme quesadilla’s gemaakt. Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse keuken wat tosti’s zijn voor ons. Deze Mexicaanse tosti’s worden niet gemaakt met brood maar met tortilla’s. De tortilla’s worden gevuld met kaas en gebakken in een koekenpan of grill. Wij hebben onze quesadilla gemaakt met speciale koolhydraatarme tortilla’s van Atkins en gevuld met gekruide kip, paprika en kaas. Deze quesadilla’s zijn knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen. Door koolhydraatarme wraps te gebruiken i.p.v. normale tortilla’s bevat een halve quesadilla slechts 8,0 gr koolhydraten!

Tips:
Deze quesadilla’s zijn lekker om te eten als makkelijke lunch of avondmaaltijd. Je kunt er eventueel een salade of kommetje soep bij serveren. Geen fan van kip? Je kunt de kip ook weglaten of vervangen door gehakt of een vegetarisch alternatief. Ik hoop dat jullie het lekker vinden! Laat ons weten hoe het heeft gesmaakt door onderaan de pagina een reactie te plaatsen. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme lunch recepten.

Print
Quesadilla gevuld met kaas, kip en paprika.

Koolhydraatarme quesadilla

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Mexicaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 150 gr kipblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el tacokruiden
  • 1/4 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 2 Lowcarbchef wraps
  • 50 gr geraspte cheddar of Mexicaanse kaas
  • optioneel: zure room of salsa

Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak deze al roerend binnen ca. 5 minuten gaar. Snijd ondertussen de ui en paprika in kleine stukjes.
  2. Voeg als de kip gaar is de gesneden ui, paprika en tacokruiden toe aan de pan en bak dit 3 tot 5 minuten mee. Schep de inhoud van de pan vervolgens in een kom en maak de pan schoon.
  3. Pak nu de wraps erbij en smeer een kant van elke wrap in met een beetje olijfolie. Leg een wrap met de oliekant naar beneden op een plank en strooi de helft van de geraspte kaas op de wrap. Schep vervolgens de kipvulling op de wrap en strooi de rest van de kaas hier bovenop. Leg ten slotte de andere tortilla met de oliekant naar boven op de gevulde wrap.
  4. Verwarm de koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg de gevulde quesadilla toe aan de pan. Zet de deksel op de pan en bak de quesadilla 2-4 minuten. Draai de quesadilla dan voorzichtig met een spatel of kaasschaaf om en bak nog eens 2 minuten.
  5. Haal de quesadilla na het bakken uit de pan en snijd in 4 stukken. Verdeel de 4 stukken over 2 borden en serveer eventueel met een salsa of zure room. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 quesadilla
  • Calorieën: 413
  • Vetten: 23,6
  • Koolhydraten: 8,0
  • Vezels: 11,7
  • Eiwitten: 33,6
Quesadilla gevuld met kaas, kip en paprika.

10 Reacties

  1. Super lekker
    Uitdaging waard
    Wij sla er bij
    Herhaling vatbaar 👍

    Reageer
  2. Echt super! Wij eten dit altijd met de koolhydraat arme tortilla’s, recept staat ook op de website. Combi is echt lekker. Erbij doen we ook altijd een geprakte avocado met beetje olie, knoflook en zout, uiteraard de zure rooms een beetje salsa.

    Reageer
  3. Heerlijk recept. Ik maak het als hoofdmaaltijd in de oven. 15 min op 180 graden. Sla erbij! Top

    Reageer
  4. Een heerlijk gerecht hoor , heb zelf ook verse rode peper toegevoegd om het extra pittig te maken , ook met gehakt gemaakt en beide varianten waren heerlijk .verder heb ik een halve wrap in de pan gedaan en omgeslagen en beide kanten aangebakken is wat makkelijker omdraaien vind ik althans, bedankt voor het recept!

    Reageer
  5. Deze is echt heerlijk. En eindelijk iets makkelijks om mee te nemen naar het werk. Super!! Dank je wel!

    Reageer
  6. Geweldig recept! Vullend en laag in koolydraten. Zelfs mijn kinderen eten het graag.

    Reageer
  7. Wat een heerlijk recept, deze ga ik zeker vaker maken!

    Reageer
  8. Judith van Pol

    Heerlijk. We gebruiken de Atkins wraps vaker maar op deze manier voor het eerst.

    Reageer
  9. Pui Yin Oosterbaan

    Dit was een hele grote succes. We zijn al een aantal weken bezig met koolhydraat arm te eten met wisselende succes, dus ik ben blij dat er een recept succesvol is.

    Reageer
    • Smaakt erg goed! Ik heb dit voor mijn vader, moeder en mezelf gemaakt vandaag. Als de onervaren kok die ik ben ik het heel erg goed gelukt. Het hielp mij om de quesadillas met behulp van een bord om te draaien en hem vanaf daar weer rustig in de pan te laten glijden. Zo bleven ze perfect in vorm en kwam er geen vulling onder vandaan.

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*