Print
Quesadilla gevuld met kaas, kip en paprika.

Koolhydraatarme quesadilla

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 20
  • Totale tijd: 30
  • Porties: 2 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht, Lunch
  • Keuken: Mexicaanse

Schaal

Ingrediënten

  • 150 gr kipblokjes
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 el tacokruiden
  • 1/4 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 2 koolhydraatarme wraps van Atkins
  • 50 gr geraspte cheddar of Mexicaanse kaas
  • optioneel: zure room of salsa

Bereidingswijze

  1. Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak deze al roerend binnen ca. 5 minuten gaar. Snijd ondertussen de ui en paprika in kleine stukjes.
  2. Voeg als de kip gaar is de gesneden ui, paprika en tacokruiden toe aan de pan en bak dit 3 tot 5 minuten mee. Schep de inhoud van de pan vervolgens in een kom en maak de pan schoon.
  3. Pak nu de wraps erbij en smeer een kant van elke wrap in met een beetje olijfolie. Leg een wrap met de oliekant naar beneden op een plank en strooi de helft van de geraspte kaas op de wrap. Schep vervolgens de kipvulling op de wrap en strooi de rest van de kaas hier bovenop. Leg ten slotte de andere tortilla met de oliekant naar boven op de gevulde wrap.
  4. Verwarm de koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg de gevulde quesadilla toe aan de pan. Zet de deksel op de pan en bak de quesadilla 2-4 minuten. Draai de quesadilla dan voorzichtig met een spatel of kaasschaaf om en bak nog eens 2 minuten.
  5. Haal de quesadilla na het bakken uit de pan en snijd in 4 stukken. Verdeel de 4 stukken over 2 borden en serveer eventueel met een salsa of zure room. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/2 quesadilla
  • Calorieën: 413
  • Vetten: 23,6
  • Koolhydraten: 8,0
  • Vezels: 11,7
  • Eiwitten: 33,6
Copy link