Print
Quiche lorraine met spekreepjes en gruyère.,

Koolhydraatarme quiche lorraine

  • Chef: Quint Kames
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 4 porties 1x
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Keuken: Frans

Schaal

Ingrediënten

  • 5 eieren (M)
  • 200 gr creme fraiche
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 200 gr spekreepjes
  • 100 gr geraspte gruyère kaas
  • snufje nootmuskaat
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: lente-ui, gesneden

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de ui en prei in kleine stukjes. Verwarm een el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de gesneden prei en ui. Doe de gebakken ui en prei in een bakje en maak de koekenpan schoon.
  2. Bak nu de spekblokjes goudbruin in de koekenpan. Laat de spekblokjes na het bakken uitlekken op een vel keukenpapier. Klop vervolgens de eieren los met de crème fraîche. Voeg dan de geraspte gruyère toe en breng op smaak met de nootmuskaat, zout en peper.
  3. Vet een quiche vorm in met een beetje olie of boter. Verdeel vervolgens de gebakken spekblokjes, ui en prei over de quichevorm en schenk het eimengsel erover. Bak de quiche lorraine 30-35 minuten in de voorverwarmde oven. Verdeel de quiche na het bakken in 4 porties en serveer eventueel met gesneden lente-ui. Eet smakelijk!


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1/4 van de quiche
  • Calorieën: 483
  • Vetten: 42,1
  • Koolhydraten: 3,3
  • Eiwitten: 22,3
Copy link