Ingrediënten
Schaal
- 1 kleine sjalot of kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 5 cherrytomaten
- 2 handjes (baby)spinazie
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl gemalen komijn
- 2 eieren (M of L)
- 45 gr roomkaas
- peper en zout
- 1 volkoren keto wrap (Lowcarbchef)
- 40 gr feta
- verse oregano
Bereidingswijze
- Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden.
- Snipper de sjalot of ui en pers de knoflook. Snijd de cherrytomaten doormidden en de spinazie in kleinere stukken.
- Verwarm een koekenpan boven een middelhoog vuur en voeg wat olijfolie toe. Fruit de knoflook en ui. Voeg de spinazie en de komijn toe. Als de spinazie geslonken is, zet je het vuur uit.
- Meng met een elektrische mixer de eieren met de roomkaas. Voeg wat peper toe en breng goed op smaak met zout.
- Leg de wrap in een quiche of taartvorm van 15 cm en druk goed aan. Schenk het eiermengsel in de wrap. Voeg het spinaziemengsel toe aan het eimengsel in de wrap en leg de cherrytomaten erbovenop.
- Kruimel de feta over het eimengsel en bak de quiche 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer met verse oregano en genieten maar!
Voedingswaarden
- Portiegrootte: 1 portie (gehele quiche)
- Calorieën: 588
- Vetten: 44,3
- Koolhydraten: 7,7
- Vezels: 11,4
- Eiwitten: 33,5