Koolhydraatarme cake met rabarber.

Koolhydraatarme rabarbercake

Morgen is het moederdag en daar hoort natuurlijk een feestelijk recept bij. We hebben gekozen voor een recept die helemaal bij het seizoen past, een koolhydraatarme rabarbercake! We maken deze cake van amandelmeel met een vulling van rabarber. Deze cake heeft een smeuïge, zachte binnenkant wat lijkt een beetje op taart. De rabarber geeft deze cake een verrassende smaak. Garneer met wat erythritol poedersuiker om de cake nog feestelijker te maken!

Raberbercake maken

Rabarber is een echte voorjaarsgroente. Van april tot en met 21 juni kun je rabarber eten. Rabarber is een groente met een frisse zure smaak. Rabarber bevat 4,5 g koolhydraten per 100 gram en past perfect in een koolhydraatarm dieet. In dit recept snijden we rabarber in de lengte doormidden. Je kunt ze er rauw in doen want de oven maakt ze zacht.

De basis van deze cake is amandelmeel. We gebruiken arrowroot om de cake te binden. Arrowroot heeft een neutrale smaak, met een heldere kleur en is een goede binder van zure vruchten of in dit geval zure groente. Arrowroot bevat wel meer koolhydraten, maar doordat je weinig gebruikt, is de gehele cake wel low carb. Wil je de cake graag geschikt maken voor het keto dieet? Vervang de arrowroot dan door 1 tl xanthaangom. De cake krijgt zijn zoete smaak van de erythritol. We gebruiken wat meer erythritol dan gewoonlijk omdat er in deze cake geen ander ingrediënt een zoete smaak geeft. De zure smaak wordt met de erythritol goed in balans gebracht.

Tips

Voor deze cake gebruiken we een taartvorm met een diameter van 25-27 cm. Je kunt ook een springvorm of vlaaivorm gebruiken. Vet de bodem en de randen goed in en gebruik eventueel bakpapier. De cake kun je een aantal dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Het is ook mogelijk om de cake per stukje in te vriezen. Wil je graag meer maken met rabarber? Bekijk dan ook ons recept voor koolhydraatarme rabarbertaart!

Print
Koolhydraatarme cake met rabarber.

Koolhydraatarme rabarbercake

  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 10
  • Kooktijd: 45
  • Totale tijd: 55
  • Porties: 12 stukjes 1x
  • Categorie: Dessert, Snacks
  • Keuken: Nederlands

Schaal

Ingrediënten


Bovenstaande ingrediënten en/of meer lekkere koolhydraatarme producten vind je in onze webshop: Lowcarbcenter.nl

Bereidingswijze

  1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden. Vet de taartvorm (25 tot 27 cm) in met boter of kokosolie of bekleed de bodem met een vel bakpapier.
  2. Meng de kokosmelk met het water in een kom. Klop met een garde de eieren met het vanille-extract erbij.
  3. Meng het amandelmeel met de arrowroot of xanthaangom, snufje zout en erythritol in een aparte kom. Voeg het eiermengsel bij het meel en meng goed met een pannenlikker of pollepel. Schenk het beslag vervolgens in de ingevette taartvorm.
  4. Snij de rabarber stengels in de lengte doormidden en leg deze op het beslag. Bak de cake 45 tot 50 minuten in de voorverwarmde oven. Haal na het bakken uit de oven en laat goed afkoelen.
  5. Garneer de cake met ery-poedersuiker en snijd in ca. 12 stukjes.

Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 stukje / puntje (1/12)
  • Calorieën: 192
  • Vetten: 16,5
  • Koolhydraten: 3,0
  • Vezels: 3,1
  • Eiwitten: 7,3
Koolhydraatarme cake met rabarber.

4 Reacties

  1. Mariëlle van Bork

    Super lekker en makkelijk recept! We hebben ervan genoten! Dank je wel voor het idee.

    Reageer
  2. Voor mijn zus gemaakt, echt verrassend lekker!

    Reageer
  3. Heerlijk fris!! Gemaakt zoals ie beschreven is maar ik proef toch de kokos behoorlijk in de bodem terug. Is deze bv ook te maken met slagroom denk je ipv kokos?

    Reageer
    • Hi Esther,

      Slagroom is iets hoger in vetten, maar in theorie is het mogelijk om als vervanger voor de kokosmelk te gebruiken. We hebben het zelf nog niet geprobeerd, dus durf het niet met zekerheid te zeggen!

      Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*