Koolhydraatarme raffaello balletjes.

Koolhydraatarme Raffaello

Wie houdt er niet van de combinatie van witte chocolade en kokos? Deze koolhydraatarme variant van de bekende Raffaelo-balletjes is niet alleen heerlijk, maar ook super makkelijk te maken. We verstoppen een amandel in elk balletje voor een lekkere bite.

Hoe maak je deze koolhydraatarme Raffaello balletjes

De basis van de balletjes bestaat uit kokosrasp, kokosmelk en witte chocoladepasta. We gebruiken hiervoor de nieuwe suikervrije witte chocoladepasta van Good Good. Deze is gemaakt van zoetstoffen en lekker smeuïg. De chocoladepasta kun je ook vervangen door een witte chocoladereep. Smelt deze dan eerst au-bain-marie. Beide producten kun je kopen in onze webshop Lowcarbcenter.

De raffaelo balletjes kun je nog extra op smaak brengen met vanille-extract en erythritol poedersuiker. Dit is optioneel, maar maakt de balletjes wel net dat stukje lekkerder. In de balletjes stoppen we een geroosterde blanke amandel, maar je kunt ook een andere noot gebruiken.

Tips

Zet de raffaelo balletjes lang genoeg in de koelkast, zodat ze voldoende tijd hebben om hard te worden. Je kunt ze zeker een week in een luchtdichte trommel in de koelkast bewaren. Bekijk voor meer inspiratie ook onze andere koolhydraatarme snack recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Koolhydraatarme raffaello balletjes.

Koolhydraatarme Raffaello

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star 5 sterren uit 1 review
  • Chef: Angela Mulder
  • Bereidingstijd: 5
  • Totale tijd: 75
  • Porties: 10 balletjes 1x
  • Categorie: Snack

Ingrediënten

Schaal

Bereidingswijze

  1. Meng 100 gram kokosrasp met alle witte chocolade pasta, kokosmelk en eventueel Sukrin Icing en vanille extract.
  2. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast en rooster ondertussen in een koekenpan de geblancheerde amandelen.
  3. Haal de kokospasta uit de koelkast en maak 10 balletjes. Doe in elk balletje een geroosterde amandel. Rol de balletjes door de overgebleven kokosrasp en zet dit minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.


Voedingswaarden

  • Portiegrootte: 1 balletje (1/10 van totaal)
  • Calorieën: 140
  • Vetten: 12,5
  • Koolhydraten: 1,9
  • Vezels: 1
  • Eiwitten: 1,7
Koolhydraatarme raffaello balletjes.

1 reactie

  1. Super makkelijk, snel gemaakt. Fijn als je lekkere trek hebt. Al een paar keer gemaakt, ik en mijn kids zijn fan! Deze staan naast de Bounty’s op ons favoriete lijstje!






    Reageer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

*